Kasteel Odawara

Kasteel Odawara

Kasteel Odawara

Kasteel Odawara

Het oorspronkelijke Kasteel Odawara werd gebouwd in de 15e eeuw. Al vrij snel viel het kasteel in handen van de Hojo Clan, een van machtigste militaire groeperingen in Japan aan het einde van de middeleeuwen. Vanuit Odawara bestuurden ze het gebied rond wat tegenwoordig Tokyo is. In 1590 bestormde Toyotomi Hideyoshi het kasteel en doorbrak de macht van de Hojo Clan. Deze overwinning bracht een einde aan eeuwen van verdeeldheid binnen Japan en verenigde het land.

Het originele kasteel heeft de tand des tijds niet weerstaan. In 1703 legde een aardbeving Kasteel Odawara in puin. Het werd snel weer herbouwd, maar in 1870 werd het kasteel afgebroken en de onderdelen verkocht. In 1960 begon een herbouw-project dat de belangrijkste gebouwen heeft doen herrijzen.

Tijdens de herbouw werd gekozen voor een betonnen structuur in plaats van het originele hout. De binnenkant heeft dan ook niet de historische waarde van een van de 12 originele kastelen van Japan. Binnenin is een tentoonstelling ingericht over de geschiedenis van Kasteel Odawara.

Tegenwoordig is Odawara niet meer de machtige stad die het vroeger was. Reizigers onderweg naar Hakone reizen via Odawara. Een bezoek aan het kasteel is een welkome onderbreking van een lange treinreis.

Tickets & Tours

Tickets & tours

Ervaar Japan werkt samen met tour website Viator. Lokale touroperators kunnen via Viator hun aanbod onder de aandacht brengen. Hierdoor heeft Viator het grootste aanbod van lokale ervaring.

Bereikbaarheid

Kasteel Odawara ligt op 10 minuten lopen vanaf Odawara Station.