Kasteel Odawara

Kasteel Odawara

Hakone Freepass

Maak 2 of 3 dagen onbeperkt gebruik van vrijwel al het vervoer in de Hakone regio. Boek je Hakone Freepass veilig online via Klook.

Klook

Het oorspronkelijke Kasteel Odawara werd gebouwd in de 15e eeuw. Al vrij snel viel het kasteel in handen van de Hojo Clan, een van machtigste militaire groeperingen in Japan aan het einde van de middeleeuwen. Vanuit Odawara bestuurden ze het gebied rond wat tegenwoordig Tokyo is. In 1590 bestormde Toyotomi Hideyoshi het kasteel en doorbrak de macht van de Hojo Clan. Deze overwinning was onderdeel van een succesvolle poging om een einde te maken aan eeuwen van verdeeldheid binnen Japan en het land te verenigen.

Het originele kasteel heeft de tand des tijds niet doorstaan. In 1703 legde een aardbeving Kasteel Odawara in puin. Het werd snel weer herbouwd, maar in 1870 werd het kasteel afgebroken en de onderdelen verkocht. In 1960 begon een herbouw-project dat de belangrijkste gebouwen heeft doen herrijzen.

Tijdens de herbouw werd gekozen voor een betonnen structuur in plaats van het originele hout. De binnenkant heeft dan ook niet de historische waarde van een van de 12 originele kastelen van Japan. Binnenin is een tentoonstelling ingericht over de geschiedenis van Kasteel Odawara.

Tegenwoordig is Odawara niet meer de machtige stad die het vroeger was. Reizigers onderweg naar Hakone reizen via Odawara. Een bezoek aan het kasteel is een welkome onderbreking van een lange treinreis.

Bereikbaarheid Kasteel Odawara

Het kasteel ligt op 10 minuten lopen vanaf Odawara Station. Je komt hier met een van de volgende treinen:

LET OP: De Japan Rail Pass is alleen geldig op de Shinkansen. Neem je Odakyu of de Hakone Tozan Railway dan is een Hakone Freepass wellicht interessant.

Hakone Freepass

Met de Hakone Freepass maak je onbeperkt gebruik van een aantal verschillende vervoersmiddelen in Hakone en Odawara. Boek de Hakone Freepass eenvoudig en veilig met de widget links/bovenaan deze pagina.

Hakone Freepass