Komagatake Ropeway

Komagatake Ropeway

Tickets

Koop je tickets voor de kabelbaan eenvoudig online via Rakuten Travel Experiences.

Rakuten Travel

De kabelbaan Komagatake Ropeway in Hakone verbindt de oever van het Ashinoko Meer met de Kamogatake Peak. Vanaf de top heb je een mooi uitzicht over het meer en op heldere dagen is Mount Fuji te zien. In tegenstelling tot de Hakone Ropeway valt de Komagatake Ropeway niet onder de Hakone Freepass.

Op de top van Komagatake staat Hakone Jinja Mototsumiya. Dit is de oorspronkelijke locatie van Hakone Jinja. Het hoofdgebouw van dit Shinto heiligdom is inmiddels verhuisd naar de oevers van het Ashinoko Meer.

Vanaf het topstation van de Komagatake Ropeway vertrekken een aantal wandelroutes. Je kunt kiezen om de berg af te dalen richting het Ashinoko Meer. De mooiste route is de wandeling naar Owakudani. Voor deze wandeling zijn goede wandelschoenen een must. Bij verhoogde vulkanische activiteit in het gebied wordt deze route gesloten.

Bereikbaarheid Komagatake Ropeway

De kabelbaan is redelijk bereikbaar het het openbaar vervoer. Vanaf Togendai aan de noordzijde van het Ashinoko Meer rijden bussen van Odakyu naar het basisstation. Er is wordt ook een busverbinding onderhouden tussen Moto-Hakone en het basisstation door Izuhakone Bus, maar die bussen rijden vrij infrequent. Vanaf Moto-Hakone wandel je in 30 minuten naar het basisstation.

LET OP: Op de bussen van Odakyu is de Hakone Freepass wel geldig, op de bussen van Izuhakone Bus niet.

Je zou de kabelbaan ook mee kunnen nemen als zijsprong vanaf het Rondje Hakone.