Komagatake Ropeway

Komagatake Ropeway

Komagatake Ropeway

Komagatake Ropeway

De kabelbaan Komagatake Ropeway in Hakone verbindt de oever van het Ashinoko Meer met de Kamogatake Peak. Vanaf de top heb je een mooi uitzicht over het meer en op heldere dagen is Mount Fuji te zien. In tegenstelling tot de Hakone Ropeway valt de Komagatake Ropeway niet onder de Hakone Freepass.

Op de top van Komagatake staat Hakone Jinja Mototsumiya. Dit is de oorspronkelijke locatie van Hakone Jinja. Dit Shinto heiligdom is inmiddels verhuisd naar de oevers van het Ashinoko Meer.

Vanaf het topstation van de Komagatake Ropeway vertrekken een aantal wandelroutes. Je kunt kiezen om de berg af te dalen richting het Ashinoko Meer. De mooiste route is de wandeling naar Owakudani. Voor deze wandeling zijn goede wandelschoenen een must. Bij verhoogde vulkanische activiteit in het gebied wordt deze route gesloten.

Rakuten Travel

Tickets

Ervaar Japan werkt samen met tour website Rakuten Travel. Via Rakuten Travel koop je veilig en eenvoudig vooraf je toegangskaartjes voor de belangrijkste bezienswaardigheden.

Bereikbaarheid

Vanaf Togendai aan de noordzijde van het Ashinoko Meer rijden frequente bussen naar het basisstation van de Komagatake Ropeway. De rondvaartboten op het meer halteren in Hakone-en, vlakbij het basisstation.

Vanaf Motohakone wandel je in een half uur naar Hakone-en.