Hakone funiculaire

Openbaar vervoer in Hakone

Hakone Freepass

Maak 2 of 3 dagen onbeperkt gebruik van vrijwel al het vervoer in de Hakone regio. Boek je Hakone Freepass veilig online via Klook.

Klook

Naar Hakone

Vanaf Tokyo is Hakone uitstekend bereikbaar met het openbaar vervoer. Neem vanaf station Shinjuku een Limited Express trein van de private spoorwegmaatschappij Odakyu naar Odawara. De rit duurt ongeveer 80 minuten.

LET OP: op de treinen van Odakyu is de Japan Rail Pass niet geldig. Maak je gebruik van de Japan Rail Pass, neem dan vanaf Tokyo de Tokaido Shinkansen en stap uit bij Odawara. Kom je met de Shinkansen uit de richting van Nagoya, Kyoto en Osaka zorg dan dat je in een trein zit die op Odawara stopt.

Vanaf Odawara rijdt het idyllische bergtreintje van Hakone Tozan Railway naar Hakone-Yumoto, de belangrijkste dorpskern in de regio. Het bergtreintje verbindt ook de verschillende dorpskernen verderop langs de lijn.

Openbaar vervoer in Hakone

Het openbaar vervoer in Hakone is uitermate goed afgestemd op bezoekers die het gebied komen ontdekken. Dit is evident in het Rondje Hakone, waarbij 5 verschillende types vervoer samen een circuit vormen dat de perfecte dagtrip maakt.

Via deze website zie je de actuele operationele status van al het openbaar vervoer in de regio.

Openbaar vervoer in Hakone

Trein

De trein vormt de ruggengraat van het openbaar vervoer in het gebied. De Hakone Tozan Railway begint in Odawara, waar de lijn aansluit op de treinen van Odakyu vanuit Shinjuku station en de Tokaido Shinkansen tussen Tokyo en Osaka. Vanaf Odawara klimt het karakteristieke rode treintje de berg op naar Hakone-Yumoto, de belangrijkste dorpskern van het gebied waar veel bezoekers overnachten.

Vanaf hier slingert de lijn verder de bergen in via maar liefst drie switchbacks naar het eindpunt in Gora. Bij de verschillende stations vertrekken bussen en kabelbanen naar bestemmingen dieper in de regio. De rit van Hakone-Yumoto naar Gora duurt ongeveer 35 minuten met iedere 15-20 minuten een trein.

Funiculaire

Vanaf Gora voert een funiculaire de berg Sounzan op. Het treintje rijdt door een bebost gebied met spectaculaire uitzichten. In de zomermaanden bloeien honderden hortensia’s langs het spoor. De beklimming duurt ongeveer 10 minuten en ieder kwartier vertrekt er een funiculaire.

Kabelbaan

Vanaf Sounzan voert een kabelbaan je verder via Owakudani naar Togendai, aan de noordkust van het Ashinoko Meer. Bij Owakudani moet je overstappen, wat meteen een mooie gelegenheid is om even in dit bijzondere vulkanische gebied rond te wandelen. De rit van Sounzan naar Owakudani duurt ongeveer 10 minuten en van Owakudani naar Togendai ben je 15 minuten onderweg. Er vertrekken continue gondels.

Boot

Ook de boot hoort bij het openbaar vervoer netwerk van Hakone. Vanaf Togendai vaar je in ongeveer 30 minuten naar Hakone-machi en Motohakone aan de zuidkust van het Ashinoko Meer.

Bus

Bij de verschillende haltes van alle andere vervoersmiddelen kun je overstappen op buslijnen die je naar de overige bezienswaardigheden brengen. De belangrijkste lijnen zijn:

  • Lijn H tussen Hakone-Yumoto en Hakone-Machi via Moto-Hakone
  • Lijn R tussen Hakone-Yumoto en Moto-Hakone via Hakone-Machi
  • Lijn T tussen Hakone-Yumoto en Togendai via Sengokuhara

Het volledige overzicht van alle buslijnen en busstations in de Hakone regio vind je op de website van Hakone Tozan Bus.

Hakone Freepass

Met de Hakone Freepass maak je 2 of 3 dagen onbeperkt gebruik van al het hierboven genoemde openbaar vervoer. Boek de pas eenvoudig voor vertrek naar Japan via de widget links/bovenaan deze pagina.

Hakone Freepass