Owakudani

Owakudani

Hakone Freepass

Maak 2 of 3 dagen onbeperkt gebruik van vrijwel al het vervoer in de Hakone regio. Boek je Hakone Freepass veilig online via Klook.

Klook

De vallei Owakudani is een van de belangrijkste bezienswaardigheden in Hakone. De vallei ligt in de krater die ontstaan is bij de laatste uitbarsting van Mount Hakone, zo’n 3.000 jaar geleden. Nog steeds is er hier veel vulkanische activiteit. Het ruikt er naar zwavel, er stroomt warm water door de riviertjes en uit gaten in de grond stijgt waterdamp op.

Vanaf Owakudani Station halverwege de Hakone Ropeway loopt een kort wandelpad de vallei in. In ongeveer 10 minuten loop je naar een aantal koken vijvers en stoom-gaten. Hier kun je eieren kopen die in de vijvers gekookt zijn. De schaal is zwart verkleurd door het hoge zwavel-gehalte. Door het eten van deze eieren zou je, volgens de lokale overlevering, 7 jaar langer leven.

Verder wandelen kan ook. Vanaf de vallei loopt een wandelroute over de toppen van Mount Kameyama en Mount Komagatake. Vanaf die laatste kun je met de Komagatake Ropeway verder naar het Ashinoko Meer. Trek voor deze wandeling minimaal 2 uur uit en goede wandelschoenen zijn een must.

Owakudani
De zwarte “zwavel-eieren” worden uit de vulkanische bronnen gehaald.

Bereikbaarheid Owakudani

De Hakone Ropeway loopt over Owakudani vallei. Owakudani Station ligt in het midden, tussen Sounzan en Togendai. Sounzan is vanaf Hakone-Yumoto te bereiken met de Hakone Tozan Railway. Stap in Gora over op de funiculaire naar Sounzan. Togendai ligt een de kust van het Ashinoko Meer en is per boot bereikbaar vanaf Moto-Hakone.

Het hele netwerk van openbaar vervoer dat naar de vallei leidt, inclusief de kabelbaan, is gratis voor houders van de Hakone Freepass. Veel bezoekers combineren bezoeken aan de verschillende bezienswaardigheden in de regio via de route van het Rondje Hakone.

Owakudani

Hakone Freepass

Met de Hakone Freepass maak je onbeperkt gebruik van een aantal verschillende vervoersmiddelen in Hakone, waaronder de Hakone Ropeway evenals de trein, funiculaire en bus die je gebruikt om er te komen. Boek de Hakone Freepass eenvoudig en veilig met de widget links/bovenaan deze pagina.

Hakone Freepass