Owakudani

Owakudani

Owakudani

Owakudani

De vallei Owakudani ligt is een van de bezienswaardigheden in Hakone. De vallei ligt in de krater die ontstaan is bij de laatste uitbarsting van Mount Hakone, zo’n 3.000 jaar geleden. Nog steeds is er hier veel vulkanische activiteit. Het ruikt er naar sulfur, er stroomt warm water door de riviertjes en uit gaten in de grond stijgt waterdamp op.

Vanaf Owakudani Station op de Hakone Ropeway loopt een kort wandelpad de vallei in. In ongeveer 10 minuten loop je naar een aantal koken vijvers en stoom gaten. Hier kun je eieren kopen die in de vijvers gekookt zijn. De schaal is zwart verkleurd door het hoge sulfur-gehalte. Door het eten van deze eieren zou je 7 jaar langer leven.

Verder wandelen kan ook. Vanaf de vallei loopt een wandelroute over de toppen van Mount Kameyama en Mount Komagatake. Vanaf die laatste kun je met de Komagatake Ropeway verder naar het Ashinoko Meer. Trek voor deze wandeling minimaal 2 uur uit en goede wandelschoenen zijn een must.

Hakone Freepass

Hakone Freepass

Met de Hakone Freepass maak je onbeperkt gebruik van een aantal verschillende vervoersmiddelen in Hakone, waaronder de Hakone Ropeway die over Owakudani loopt.

Bereikbaarheid

De Hakone Ropeway voert over Owakudani. Owakudani Station ligt in het midden tussen Sounzan en Togendai. Sounzan is vanaf Hakone-Yumoto te bereiken met de Hakone a Tozan Railway. Stap in Gora over op de funicular naar Sounzan. Togendai ligt een de kust van het Ashimeer en is per boot bereikbaar vanaf Motohakone.