Rondje Hakone

Rondje Hakone

Op deze pagina

Hakone Freepass

Maak 2 of 3 dagen onbeperkt gebruik van vrijwel al het vervoer in de Hakone regio. Boek je Hakone Freepass veilig online via Klook.

Klook

Een populaire en charmante manier om de hoogtepunten van Hakone te ontdekken is een route die door de lokale VVV in het Engels de “Hakone Round Course” genoemd wordt. Dit is een mooie dagtrip door het gebied waarbij je gebruik maakt van vijf verschillende vormen van openbaar vervoer: trein, funiculaire, kabelbaan, boot en bus.

Het Rondje Hakone begint in Hakone-Yumoto, waar de treinen uit Tokyo aankomen. De meeste mensen kiezen ervoor om vanaf hier het rondje tegen de klok in te nemen, maar het staat je uiteraard vrij daar je eigen keuze in te maken.

Kies je voor het Rondje Hakone, dan is de Hakone Freepass een goede keuze. Met deze pas maak je onbeperkt en zorgeloos gebruik van al het openbaar vervoer in de regio. Via de widget links/bovenaan deze pagina boek je eenvoudig je Hakone Freepass voor vertrek naar Japan.

Route Rondje Hakone

Rondje Hakone

Het Rondje Hakone begint in Hakone-Yumoto en loopt via Gora, Sounzan, Togendai, Hakone-Machi en Moto-Hakone.

Hakone-Yumoto naar Gora

Hakone Tozan Railway

Begin het rondje in Hakone-Yumoto met de Hakone Tozan Railway, het beroemde rode bergtreintje. Tijdens de spectaculaire 35 minuten durende rit klimt de trein 300 meter.

Gora naar Sounzan

Hakone funiculaire

De funiculaire van de Hakone Tozan Cablecar brengt je in 10 minuten nog verder de berg op.

Sounzan naar Togendai

Hakone Ropeway

Eenmaal boven aangekomen voert de Hakone Ropeway je in 30 minuten over de toppen van de bergen met op heldere dagen uitzicht op Mount Fuji. Onderweg stap je uit bij Owakudani waar vulkanische activiteit aan het aardoppervlak te zien is.

Togendai naar Hakone-Machi

Ashinoko

Een vrij toeristisch uitziende boot brengt je van het noordeinde naar het zuideinde van het Ashinoko Meer. Stap uit bij Hakone-Machi of vaar nog een stukje mee naar Moto-Hakone.

Hakone-Machi naar Moto-Hakone

Hakone

Wandel in 30 minuten langs de zuidkant van het meer van Hakone-Machi naar Moto-Hakone en neem onderweg een kijkje bij Tokaido Checkpoint en de Hakone Jinja.

Moto-Hakone naar Hakone-Yumoto

Hakone bus

Als je klaar bent in Moto-Hakone, neem de bus terug richting Hakone-Yumoto. Buslijnen H en K rijden ieder via een andere route maar hebben wel dezelfde bestemming. De busrit duurt ongeveer 30 minuten.