Sengokuhara Grasveld

Sengokuhara Grasveld

Sengokuhara Grasveld

Sengokuhara Grasveld

Op de westelijke helling van Mount Hakone ligt een voor Japan bijzonder natuurverschijnsel. In het gebied Sengokuhara in Hakone groeit een veld vol pampasgras. Het veld staat bekend als het Sengokuhara Grasveld. Het hoge gras beslaat honderden meters van de helling en met de jaargetijden verandert het veld van kleur. Vooral in de herfst verschaft dit een spectaculair uitzicht als het hele veld goud kleurt.

In de lente wordt het veld gecontroleerd afgebrand om vruchtbaarheid en hergroei te stimuleren. De nieuwe schuiten kleuren het Sengokuhara Grasveld groen in de zomermaanden. In het najaar verkleurd het veld langzaam tot een gouden gloed in november. Daarna sterft het gras af en wordt het bruin.

In november kleuren ook de bladeren in het bos rond de nabijgelegen Boeddhistische tempel Choan-ji oranje. Kom je genieten van het kleuren spektakel overweeg dan een bezoek aan beide bezienswaardigheden te combineren.

Vanaf de onderkant van de helling loopt een wandelpad door het Sengokuhara Grasveld dat dood loopt bij een uitzichtpunt ergens halverwege de berg. Het wandelpad is enkele honderden meters lang en de enige manier om tussen het pampasgras door te lopen. Het is niet de bedoeling om van het wandelpad af te wijken.

Tickets & Tours

Tickets & tours

Ervaar Japan werkt samen met tour website Viator. Lokale touroperators kunnen via Viator hun aanbod onder de aandacht brengen. Hierdoor heeft Viator het grootste aanbod van lokale ervaring.

Bereikbaarheid

Het beginpunt van het wandelpad door het Sengokuhara Grasveld is per bus te bereiken. Vanaf Hakone-Yumoto duurt de busrit 30 minuten. De T-lijn van de Hakone Tozan Bus rijdt de route meerdere keren per uur. Stap uit bij de halte Sengoku Kogen.