Sengokuhara Grasveld

Sengokuhara Grasveld

Hakone Freepass

Maak 2 of 3 dagen onbeperkt gebruik van vrijwel al het vervoer in de Hakone regio. Boek je Hakone Freepass veilig online via Klook.

Klook

Op de westelijke helling van Mount Hakone ligt een voor Japan bijzonder natuurverschijnsel. In het gebied Sengokuhara in Hakone groeit een veld vol pampasgras. Het veld staat bekend als het Sengokuhara Grasveld. Het hoge gras beslaat honderden meters van de helling en met de jaargetijden verandert het veld van kleur. Vooral in de herfst verschaft dit een spectaculair uitzicht als het hele veld goud kleurt.

In de lente wordt het veld gecontroleerd afgebrand om vruchtbaarheid en hergroei te stimuleren. De nieuwe scheuten kleuren het Sengokuhara Grasveld groen in de zomermaanden. In het najaar verkleurd het veld langzaam tot een gouden gloed in november. Daarna sterft het gras af en wordt het bruin.

In november kleuren ook de bladeren in het bos rond de nabijgelegen Boeddhistische tempel Choan-ji oranje. Kom je genieten van het kleuren spektakel, overweeg dan een bezoek aan beide bezienswaardigheden te combineren.

Vanaf de onderkant van de helling loopt een wandelpad door het Sengokuhara Grasveld dat dood loopt bij een uitzichtpunt ergens halverwege de berg. Het wandelpad is enkele honderden meters lang en de enige manier om tussen het pampasgras door te lopen. Het is niet de bedoeling om van het wandelpad af te wijken.

Bereikbaarheid Sengokuhara Grasveld

Het beginpunt van het wandelpad door het grasveld is per openbaar vervoer te bereiken. Veel mensen kiezen ervoor om het grasveld te bezoeken als zijsprong op het Rondje Hakone. Kies voor de volgende buslijn:

  • Lijn T van Hakone Tozan Bus rijdt vanaf Hakone-Yumoto naar Togendai, aan de noordzijde van het Ashinoko Meer. Stap uit bij de halte Sengoku Kogen. De rit duurt ongeveer 30 minuten en er vertrekken meerdere bussen per uur.

Hakone Freepass

Met de Hakone Freepass maak je onbeperkt gebruik van een aantal verschillende vervoersmiddelen in Hakone, waaronder de bussen van Hakone Tozan Bus die je naar het Sengokuhara Grasveld brengen. Boek de Hakone Freepass eenvoudig en veilig met de widget links/bovenaan deze pagina.

Hakone Freepass