Hakone Tokaido Checkpoint

Tokaido Checkpoint

Hakone Freepass

Maak 2 of 3 dagen onbeperkt gebruik van vrijwel al het vervoer in de Hakone regio. Boek je Hakone Freepass veilig online via Klook.

Klook

In de Edoperiode werd een netwerk van wegen aangelegd dat de grote steden met elkaar verbond. Een van deze wegen was de Tokaido tussen Tokyo en Kyoto. In die tijd was Hakone een belangrijke stop op de Tokaido. Het Tokaido Checkpoint had als functie om het verkeer op de Tokaido onder controle te houden. Een klein stukje van de oude nederzetting is nagebouwd aan de oever van het Ashinoko Meer tussen Moto-Hakone en Hakone-Machi.

De herconstructie van Tokaido Checkpoint kwam na 3 jaar werken gereed in 2007. Het nagebouwde stukje Tokaido bestaat onder andere uit een accommodatie voor militaire officieren, een kleine gevangenis en een uitkijktoren. Ook de toegangspoorten zien er uit als in de tijd dat er hier konvooien van samoerai voorbij trokken.

Ben je na een bezoek aan het Tokaido Checkpoint nieuwsgierig geworden naar hoe een reis over de Tokaido er vroeger uitzag, dan kun je een klein stukje van de originele weg bewandelen. Vanaf Moto-Hakone wandel je in ongeveer anderhalf uur over de originele weg naar Hatajuku. Neem onderweg even pauze bij het theehuis Amazake Chaya, waar de zoete rijstwijn amazake wordt geserveerd.

Bereikbaarheid Tokaido Checkpoint

Het Tokaido Checkpoint ligt vlakbij de aanlegsteiger van de rondvaartboten in Moto-Hakone en een bezoek is perfect te combineren met het Rondje Hakone. Wil je hier rechtstreeks heen, dan is de bus de snelste vorm van openbaar vervoer. De Hakone Freepass is geldig in deze bussen. Kies een van de volgende twee buslijnen:

  • Lijn H vanaf Hakone-Yumoto richting Moto-Hakone. Stap uit bij de halte Moto-Hakone.
  • Lijn K rijdt ook tussen Hakone-Yumoto en Moto-Hakone en stopt onderweg ook bij Hatajuku en Amazake Chaya.

Hakone Freepass

Met de Hakone Freepass maak je onbeperkt gebruik van een aantal verschillende vervoersmiddelen in Hakone, waaronder de bussen naar het Tokaido Checkpoint. Boek de Hakone Freepass eenvoudig en veilig met de widget links/bovenaan deze pagina.

Hakone Freepass