Grote Boeddha van Kamakura

Kamakura

Weer in Kamakura

Komende dagen in Kamakura
maandag
dinsdag
woensdag
22 jul
23 jul
24 jul
Kamakura
Kamakura
Kamakura
26°C
27°C
26°C
32°C
30°C
30°C
zware regenval
onbewolkt
bewolkt

Op minder dan een uur ten zuiden van Tokyo, aan de kust van de prefectuur Kanagawa, ligt het charmante stadje Kamakura. In 1192 werd het stadje in een klap belangrijk toen de militaire machthebbers van Japan er hun zetel vestigden. Hoewel Kyoto officieel de hoofdstad was lag de daadwerkelijke macht ruim een eeuw lang hier.

Toen na drie generaties de macht weer terug getrokken werd naar Kyoto bleef Kamakura nog een tijdje een belangrijk politiek centrum in het oostelijke gedeelte van Japan.

Tegenwoordig is de stad met name in trek bij toeristen. De vele tempels en monumenten doen enigzins denken aan Kyoto, maar er is iets extra’s: de prachtige stranden. Tijdens de zomermaanden reizen de inwoners van Tokyo en Yokohama massaal naar hier om van de zon te genieten.

In deze reisgids nemen we je mee daar dit leuke stadje met een bijzondere geschiedenis maar vooral bekend vanwege de stranden. Onder het kopje Zien & doen laten we je de hoogtepunten zien en onder het kopje Vervoer leggen we uit hoe je naar de stad reist en hoe je je er het beste kunt verplaatsen. Veel mensen kiezen voor een overnachting hier. Onder het kopje Hotels vertellen we je waar je het beste op zoek kunt gaan naar een slaapplek.

Zien & doen in Kamakura


 • Enoshima

  Enoshima

  Het eiland Enoshima ligt voor de kust van Kamakura. Het is een populaire weekendbestemming voor de stedelingen uit Tokyo en Yokohama.

 • Grote Boeddha

  Grote Boeddha

  De ruim 13 meter hoge Grote Boeddha van Kamakura is het op één na hoogste Boeddha beeld van Japan.

 • Hokoku-ji

  Hokoku-ji

  De kleine tempel Hokoku-ji is een oase van rust. Het bamboebos achter het complex is absoluut de moeite waard.

 • Stranden van Kamakura

  Stranden van Kamakura

  De stranden van Kamakura zijn voor de inwoners van Tokyo en Yokohama de dichtstbijzijnde stranden. In het weekend komen de stedelingen hier ontspannen.

Tours & excursies

Ontdek de leukste dingen om te doen in Takayama. Boek tickets en activiteiten online met de besteprijsgarantie! Lees beoordelingen over populaire tours en attracties in Takayama.

Kamakura

Vervoer


 • Fietsen in Kamakura

  Fietsen in Kamakura

  De fiets is een bijzonder prettig vervoersmiddel om Kamakura op een ontspannen manier mee te ontdekken.

 • Openbaar vervoer in Kamakura

  Openbaar vervoer in Kamakura

  Lees hier hoe je naar Kamakura reist en hoe je er je weg vindt met het openbaar vervoer.

Hotels


Kamakura staat bekend om de vele grote tempels en het gigantische Boeddha standbeeld. Maar behalve religie heeft de stad nog een belangrijk hoogtepunt: de stranden. De stad is een echt beach resort. Veel van de hotels in de stad liggen dan ook op loopafstand van het strand.

 • Enoshima

  Enoshima

  Op het eiland Enoshima hangt een bijzondere laid-back sfeer die je eigenlijk alleen op een eiland vindt.

 • Yuigahama

  Yuigahama

  In de buurt van het strand van Yuigahama liggen veel leuke hotels waar je heerlijk tot rust komt.

Van ons blog


 • 4 populaire weekend bestemmingen buiten Tokyo

  4 populaire weekend bestemmingen buiten Tokyo

  Tokyo is een bruisende bestemming. Wil je even ontsnappen aan de drukte van de stad, kies dan voor een van deze populaire weekend bestemmingen.

 • 10 mooiste stadjes van Japan

  10 mooiste stadjes van Japan

  De mooiste plekken in Japan liggen buiten de grote steden. Kleinere stadjes daarentegen kunnen prachtig zijn. Dit zijn de 10 mooiste stadjes van Japan.