Shonan Monorail

Reis een dag lang onbeperkt met de Shonan Monorail. Een dagkaart is goedkoper voor een retour-reis tussen Ofuna en Enoshima dan twee losse kaartjes. Boek snel en veilig via onze partner Klook.

Klook

Het toeristische eiland Enoshima ligt voor de kust van Kamakura. Het is een populaire weekendbestemming voor de stedelingen uit Tokyo en Yokohama. Het tempo van het dagelijks leven ligt hier beduidend lager dan in de grote steden in de buurt. Het eiland is een prettige plek om te ontspannen, maar heeft naast onspanning meer te bieden. Ontdek bijvoorbeeld de uitkijktoren of de grotten. Het eiland is verbonden met het vaste land via een brug. Aan de zijde van het vasteland liggen een paar prachtige stranden met uitzicht op het eiland.

Enoshima bestaat uit een jachthaven en een glooiende groene heuvel die te voet te ontdekken is. Als het beklimmen van een helling niet jouw ding is, dan kun je ook gebruik maken van een van de (betaalde) roltrappen. Verspreid over de heuvel staan een aantal gebouwen van het heiligdom Enoshima Jinja. Het heiligdom is opgedragen aan de godheid Benten die het eiland geschapen zou hebben na het verslaan van een vijf-koppige draak.

Bereikbaarheid Enoshima

Het eiland is prima te bereiken op de fiets en met verschillende vormen van openbaar vervoer. Kies uit een van de volgende opties:

  • Trams van de lokale spoorwegmaatschappij Enoden brengen je in ongeveer 25 minuten van Kamakura Station naar de brug die naar het eiland loopt. Je kunt de tram ook nemen vanaf Fujisawa Station, waar behalve JR treinen ook treinen van Odakyu stoppen.
  • Shonan Monorail verbindt de toegang tot het eiland met Osuna Station op de JR Yokosuka-lijn vanaf Tokyo.