Enoshima

Enoshima

Enoshima

Enoshima

Het toeristische eiland Enoshima ligt voor de kust van Kamakura. Het is een populaire weekendbestemming voor de stedelingen uit Tokyo en Yokohama. Het tempo van het dagelijks leven ligt hier beduidend lager dan in de grote steden in de buurt. Het eiland is een prettige plek om te ontspannen, maar heeft naast onspanning meer te bieden. Ontdek de uitkijktoren of de grotten van het eiland. Het eiland is verbonden met het vaste land via een brug. Aan de zijde van het vasteland liggen een paar prachtige stranden met uitzicht op Enoshima.

Enoshima bestaat uit een jachthaven en een glooiende groene heuvel die te voet te ontdekken is. Als het beklimmen van een helling niet jouw ding is, dan kun je ook gebruik maken van een van de (betaalde) roltrappen. Verspreid over de heuvel staan een aantal gebouwen van het heiligdom Enoshima Jinja. Het heiligdom is opgedragen aan de godheid Benten die het eiland geschapen zou hebben na het verslaan van een vijf-koppige draak.

Tickets & Tours

Tickets & tours

Ervaar Japan werkt samen met tour website Viator. Lokale touroperators kunnen via Viator hun aanbod onder de aandacht brengen. Hierdoor heeft Viator het grootste aanbod van lokale ervaring.

Bereikbaarheid

Het eiland Enoshima ligt op ongeveer 25 minuten met de Enoden tram vanaf het station van Kamakura en 10 minuten vanaf het station van Fujisawa. Beide stations hebben een goede treinverbinding met Tokyo. Je kunt ook kiezen om vanaf Ofuna station de Shonan Monorail te nemen.