Fietsen in Kamakura

Fietsen in Kamakura

Op deze pagina

Fietstour

Verdiep je ervaring met een georganiseerde tour. Tokiotours heeft een mooie tour met Nederlandstalige gids.

Tokiotours

Fietsen is een bijzonder prettige manier om Kamakura mee te ontdekken. In deze kleine stad is de fiets een van de beste manieren om het maximale uit je verblijf te halen. Daarmee is het een prima alternatief voor het openbaar vervoer en past bij de laid-back sfeer van deze badplaats.

Kies je voor de fiets, dan kom je gegarandeerd op plekken waar je anders nooit geweest zou zijn. Ontdek bijvoorbeeld off-the-beaten-track tempels en stop onderweg bij een van de vele leuke koffietentjes. Natuurlijk kun je ook langs de stranden van Kamakura rijden en de brug oversteken naar Enoshima.

Fietsen in Kamakura

Fiets huren

Er zijn een paar uitstekende verhuurders te vinden in Kamakura. Kom je naar Kamakura met de JR Yokosuka-lijn vanaf de richting van Tokyo Station of de JR Shonan-Shinjuku-lijn vanaf de richting van Shinjuku, dan arriveer je in de stad op Kamakura Station. In de buurt van het station zitten twee verhuurders die erg goed aangeschreven staan.

Kamakura Rental Cycle

Bij Kamakura Rent-a-Cycle huur je voor ¥ 1.600 (ongeveer € 9) per dag. Rijwielen moeten teruggebracht worden voor 17:00. Voor het huren heb je een paspoort nodig als identificatie. Kamakura Rental Cycle ligt direct buiten de oostelijke uitgang van Kamakura Station en wordt gerund door Japan Railways.

Komachi 1 Chome-1
Kamakura, Kanagawa
Japan

Grove Bicycle Rental

Ook Grove Bicycle Rental, op ongeveer 5 minuten lopen van Kamakura Station, staat erg goed aangeschreven. Het aanbod is hier wat duurder, maar ook van hogere kwaliteit. Hier betaal je ¥ 2.500 (ongeveer € 15) per dag en mag je tot 20:00 de fiets terugbrengen. Ook hier is een paspoort een must.

Yuigahama 2 Chome-1-13
Kamakura, Kanagawa
Japan