Grote Boeddha van Kamakura

Grote Boeddha

Tours

Verdiep je ervaring met een georganiseerde tour. Boek bij een lokale touroperator op het Viator platform.

Viator

Op het tempelcomplex van de Boeddhistische tempel Kotoku-in in Kamakura staat een gigantisch standbeeld van de Amida Boeddha. De Grote Boeddha van Kamakura is het op één na grootste bronzen Boeddha standbeeld in Japan, na de Boeddha van de tempel Todai-ji in Nara. Het ruim 13 meter hoge beeld is gegoten in 1252 en stond oorspronkelijk in een grote tempelhal. Door de eeuwen heen is die hal meerdere keren plat gelegd door tsunami’s en tyfoons. Toen dat in de 15e eeuw weer gebeurde is de tempelhal niet opnieuw gebouwd. Sindsdien staat het beeld dus buiten.

Het beeld van de Grote Boeddha van Kamakura is hol van binnen. Het is dan ook mogelijk om binnenin een kijkje te nemen. Een aantal bezoekers heeft het in de loop der jaren nodig gevonden om, laten we zeggen, hun sporen achter te laten in het beeld. Het is jammer dat de bezoekers de plek niet met het respect bezoeken dat je zou verwachten. Ga je hier zelf op bezoek, laat dan vooral geen sporen na.

Bereikbaarheid Grote Boeddha

Om bij de Grote Boeddha van Kamakura te komen kun je het openbaar vervoer nemen maar je kunt er ook voor kiezen om een fiets te huren. Kies je voor het openbaar vervoer, dan is dit je beste optie:

  • Enoden, het tram-achtige treintje vanaf Kamakura Station. Stap uit bij de derde halte, Hase. Vanaf hier loop je in nog geen 10 minuten naar Kotoku-in.