Hokoku-ji

Hokoku-ji

Tours

Verdiep je ervaring met een georganiseerde tour. Boek bij een lokale touroperator op het Viator platform.

Viator

De kleine tempel Hokoku-ji ligt verscholen in de heuvels ten oosten van Kamakura. De tempel behoort tot de Rinzai-school, een van de drie grote stromingen binnen het Japanse Boeddhisme. De Ashikaga familie stichtte Hokoku-ji als familie tempel ergens halverwege de 14e eeuw.

Het complex oogt op het eerste gezicht sober en ingetogen. Juist hierdoor hangt er een bijzondere sfeer hier. Het huidige hoofdgebouw stamt uit de jaren ’20 van de vorige eeuw. Het origineel werd door de Kanto Aardbeving van 1923 met de grond gelijk gemaakt. In het hoofdgebouw staat een standbeeld van Boeddha (een heel stuk kleiner dan de Grote Boeddha overigens).

Naast het hoofdgebouw staat een klokkentoren met een strodak. Dit was ooit onderdeel van het hoofdgebouw, maar overleefde wonderlijk genoeg de aardbeving.

De reden dat Hokoku-ji een van de populairste bezienswaardigheden van Kamakura is, ligt achter het hoofdgebouw. Een klein bamboebos met ongeveer 2.000 staken maakt de tempeltuin een unieke ervaring. Een smal pad voert door het bamboebos naar een theehuis waar je kunt genieten van een lekkere kop Japanse thee.

Bereikbaarheid Hokoku-ji

Het openbaar vervoer is een goede optie om de tempel te bereiken, maar verblijf je in Kamakura dan is het ook leuk om een fiets te huren en langs de bezienswaardigheden te rijden. Kies je voor het openbaar vervoer, dan is de bus je beste optie:

  • Lijn 23, 24 of 36 vanaf Kamakura Station. De busrit duurt ongeveer 10 minuten, stap uit bij de halte Jomyoji. Vanaf de halte loop je in 5 minuten naar de tempel.