Hokoku-ji

Hokoku-ji

Hokoku-ji

Hokoku-ji

De kleine tempel Hokoku-ji ligt verscholen in de heuvels ten oosten van Kamakura. De tempel behoort tot de Rinzai-school, een van de drie grote stromingen binnen het Japanse Boeddhisme. De Ashikaga familie stichtte Hokoku-ji als familie tempel ergens halverwege de 14e eeuw.

Het complex oogt op het eerste gezicht sober en ingetogen. Juist hierdoor hangt er een bijzondere sfeer hier. Het huidige hoofdgebouw stamt uit de jaren ’20 van de vorige eeuw. Het origineel werd door de Kanto Aardbeving van 1923 met de grond gelijk gemaakt. In het hoofdgebouw staat een standbeeld van Boeddha.

Naast het hoofdgebouw staat een klokkentoren met een strodak. Dit was ooit onderdeel van het hoofdgebouw, maar overleefde wonderlijk genoeg de aardbeving.

De reden dat Hokoku-ji een van de populairste bezienswaardigheden van Kamakura is, ligt achter het hoofdgebouw. Een klein bamboebos met ongeveer 2.000 staken maakt de tempeltuin een unieke ervaring. Een smal pad voert door het bamboebos naar een theehuis waar je kunt genieten van een lekkere kop Japanse thee.

Tickets & Tours

Tickets & tours

Ervaar Japan werkt samen met tour website Viator. Lokale touroperators kunnen via Viator hun aanbod onder de aandacht brengen. Hierdoor heeft Viator het grootste aanbod van lokale ervaring.

Bereikbaarheid

Vanaf Kamakura Station neem bus 23, 24 of 36 en stap uit bij de halte Jomyoji. De busrit duurt ongeveer 10 minuten. Vanaf de halte loop je in 5 minuten naar Hokoku-ji.