Hotels in Kamakura

Hotels in Kamakura

Op deze pagina

Zoek & boek hotels

Boek je overnachting in Kamakura met gratis annuleren tot kort voor aankomst.

Bestemming

Kamakura

Voor inwoners van Tokyo en Yokohama is Kamakura de perfecte weekend bestemming. Voor de internationale reiziger is het een prachtige plek om de gekte van de metropool achter je te laten en heerlijk te ontspannen. Hotels zijn daarbij onmisbaar.

De stranden van Kamakura en Enoshima zijn heerlijke bestemmingen om op je gemak van te genieten. Hoewel Kamakura een prima openbaar vervoer netwerk heeft is de meest laid-back manier om van de stad te genieten op de fiets. Veel hotels hebben dan ook leen- of huurfietsen beschikbaar voor hotelgasten. Wanneer je op zoek gaat naar een slaapplaats, kijk dan vooral naar de wijken die we hieronder uitlichten.

Hotels in Yuigahama

Voor een overnachting in Kamakura hoef je eigenlijk niet verder te kijken dan ergens in de buurt van het strand. De stad heeft een lange geschiedenis en bijzondere culturele bezienswaardigheden zoals de Grote Boeddha maar laten we wel wezen, het strand is de grootste trekpleister.

In de baai Yuigahama liggen een aantal leuke hotels aan of vlakbij het strand. Veel stedelingen uit Tokyo en Yokohama komen hier graag naartoe in het weekend om even te ontsnappen aan de drukte van de stad. Het tram-achtige treintje van de lokale spoorwegmaatschappij Enoden rijdt langs het strand en heeft een aantal handig gelegen haltes.

Hotels in Kamakura

Hotels in Enoshima

Voor het ultieme laid-back strand gevoel moet je op Enoshima zijn. Dit kleine eilandje ligt vlak voor de kust van Kamakura met een ontspannen, resort-achtige sfeer. Het is hier bijzonder prettig verblijven, en je vergeet dat de een van de grootste steden ter wereld nog geen 50 kilometer verderop ligt.

Enoshima is eenvoudig te bereiken met het openbaar vervoer. Het treintje van de lokale spoorwegmaatschappij Enoden dat langs het strand van Yuigahama rijdt stopt ook bij de brug naar Enoshima. Een goed alternatief is de Shonan Monorail.

Hotels in Kamakura