Openbaar vervoer in Kamakura

Openbaar vervoer in Kamakura

Shonan Monorail

Reis een dag lang onbeperkt met de Shonan Monorail. Een dagkaart is goedkoper voor een retour-reis tussen Ofuna en Enoshima dan twee losse kaartjes. Boek snel en veilig via onze partner Klook.

Klook

Naar Kamakura

Kamakura ligt op iets minder dan een uur per trein vanaf Tokyo. Vanaf Tokyo Station rijdt de JR Yokosuka-lijn via Shinagawa en Yokohama er rechtstreeks heen. Vanaf Shinjuku neem de JR Shonan Shinjuku-lijn. Iets goedkoper zijn de treinen van Odakyu Railways die ook vanaf Shinjuku vertrekken. Met Odakyu ben je ruim 90 minuten onderweg. Op de twee JR lijnen kun je gebruik maken van de Japan Rail Pass.

Openbaar vervoer in Kamakura

In de stad zelf heb je het meest aan de tram-achtige treintjes van de spoorwegmaatschappij Enoden en de Shonan Monorail. Dit zijn de belangrijkste lijnen:

  • Trams van de lokale spoorwegmaatschappij Enoden rijden vanaf Kamakura Station langs het strand naar Enoshima en Fujisawa. Op een gedeelte van het traject rijden de trams door de straten van het stadje.
  • Shonan Monorail is de snelste vorm van openbaar vervoer tussen de verschillende treinstations en Enoshima. De monorail verbindt Ofuna Station op de JR-lijn vanuit Tokyo met Enoshima Station, tevens het eindpunt van de Odakyu-lijn vanaf Shinjuku. Vrij bijzonder is dat de treinstellen van de Shonan Monorail niet bovenop de enkele rail staan maar eronder hangen.
Shonan Monorail, onderdeel van het openbaar vervoer netwerk van Kamakura

Fiets

Een leuk alternatief voor het openbaar vervoer in Kamakura is de fiets. Dit is een ontspannen manier om de hoogtepunten van de stad te ontdekken. Bij Kamakura Station kun je fietsen huren tegen een aantrekkelijk tarief. Er zijn nauwelijks heuvels in de stad en de afstanden zijn makkelijk te overbruggen, zeker voor Nederlandse fietsers.