Stranden van Kamakura

Stranden van Kamakura

Tours

Verdiep je ervaring met een georganiseerde tour. Boek bij een lokale touroperator op het Viator platform.

Viator

In Kamakura liggen de dichtstbijzijnde stranden in de buurt van de steden Tokyo en Yokohama. Logisch dus dat de stedelingen hierheen komen om te ontspannen in het weekend. De twee populairste stranden van Kamakura zijn Yuigahama en Zaimokuza. Samen strekken deze twee stranden zich uit over ruim een kilometer langs de Grote Oceaan. Beide stranden liggen op 5 minuten lopen vanaf station Yuigahama op de Enoden tramlijn.

Iets verder richting Enoshima ligt het strand van Shichirigahama. Dit strand is beduidend rustiger en voelt daardoor uitgestrekter. De enige reden dat het hier rustiger is, ligt aan de bereikbaarheid. Je moet namelijk iets langer in de Enoden tram zitten voor je er bent. Verblijf je in de buurt, huur dan een fiets om de bezienswaardigheden en de stranden van Kamakura in je eigen tempo te verkennen.

Bereikbaarheid stranden van Kamakura

De stranden van Yuigahama en Zaimokuza liggen op 5 minuten lopen van station Yuigahama op de Enoden tramlijn. Het Shichirigahama strand ligt op een paar minuten van de Enoden halte Shichirigahama.