Kasteel Kanazawa

Kusatsu Onsen

Kusatsu Onsen reisgids

In de bergen van de prefectuur Gunma, niet ver van Nagano, ligt Kusatsu Onsen. Het water uit de vele onsen warmwaterbronnen zou alle ziektes genezen behalve een gebroken hart. De bronnen werden eeuwen geleden ontdekt maar werden pas aan het eind van de 19de eeuw door het grote publiek ontdekt. De Duitse dokter Erwin Baelz, een externe adviseur van de keizer, stelde dat het water uit de bronnen goed zou zijn voor de gezondheid.

Kusatsu Onsen ligt op zo’n 1.200 meter hoogte in de bergen. Behalve warmwaterbronnen kun je hier ook uitstekend genieten van de natuur. In de zomer zijn de wandelpaden populair en in de winter de skipistes. Uiteraard wordt een dag in de natuur hier afgesloten met een bad in een warmwaterbron.

Openbaar vervoer


Kusatsu Onsen zelf heeft geen treinstation. Vanaf Ueno Station in Tokyo rijdt de Limited Express Kusatsu rechtstreeks naar Naganohara-Kusatsuguchi Station, het dichtstbijzijnde treinstation. Vanaf hier rijdt een JR bus door naar Kusatsu Onsen. De treinrit duurt bijna 2,5 uur en de busrit ongeveer 30 minuten.

De Limited Express trein rijdt meer een paar keer per dag. Een goed alternatief is om de Hokuriku Shinkansen of Joetsu Shinkansen te nemen naar Takasaki en daar over te stappen op een reguliere trein naar Naganohara-Kusatsuguchi.

In de Limited Express, Shinkansen, reguliere trein en bus kun je gebruik maken van de Japan Rail Pass. Reis je zonder Japan Rail Pass, dan is een rechtstreekse bus van Shinjuku Station in Tokyo de goedkoopste optie.

Bus

Het centrum van het resort is compact en alle ryokans, bronnen en andere bezienswaardigheden liggen op loopafstand. Alleen om het natuur- en skigebied rond Mount Shirane te bereiken stap je in de bus.

Overnachten in Kusatsu Onsen


Kusatsu Onsen heeft als kuuroord natuurlijk een ruim aanbod aan overnachtingsmogelijkheden. Veel van de hotels en traditionele ryokan hebben een eigen bad gevoed door een van de ondergrondse warmwaterbronnen.

Centrum

Vrijwel alle hotels en ryokans liggen langs de smalle straatjes van het knusse centrum. Het dorp is niet groot en alles ligt op loopafstand.

Kusatsu Onsen

Tours & excursies

Ontdek de leukste dingen om te doen in Kusatsu Onsen. Boek tickets en activiteiten online met de besteprijsgarantie! Lees beoordelingen over populaire tours en attracties in Kusatsu Onsen.

Zien & doen in Kusatsu Onsen


Kusatsu Onsen

Kusatsu Kuuroord

De vele onsen warmwaterbronnen van Kusatsu Onsen hebben het dorp het karakter van een waar kuuroord gegeven.

City Guides

Er zijn nog geen City Guides beschikbaar voor Kusatsu Onsen.