Kusatsu Kuuroord

Kusatsu Kuuroord

Kusatsu Kuuroord

Kusatsu Kuuroord

Japan ligt op een kruispunt van aardplaten, wat zorgt voor een hoog niveau aan geologische activiteit. Een van de prettige gevolgen daarvan zijn de onsen warmwaterbronnen die overal in Japan te vinden zijn. De bronnen van Kusatsu Onsenproduceren het meeste warme bronwater van alle onsen in Japan. Bovendien wordt de kwaliteit van het zwavelige water al eeuwen gezien als een van de beste van Japan.

Hoewel de bronnen al eeuwenlang bezoekers trekken is het Kusatsu Kuuroord pas echt een toeristische trekpleister geworden toen de Duitse dokter Erwin Baelz suggereerde dat het bronwater hier alle ziektes kon genezen behalve een gebroken hart.

Het bronwater van het Kusatsu Kuuroord voedt de baden van de ryokans en openbare badhuizen in het dorp. Een van de leukste openbare baden is het Sainokawara Rotenburo, een groot buitenbad in het Sainokawara Park.

Tickets & Tours

Tickets & tours

Ervaar Japan werkt samen met tour website Viator. Lokale touroperators kunnen via Viator hun aanbod onder de aandacht brengen. Hierdoor heeft Viator het grootste aanbod van lokale ervaring.

Bereikbaarheid

De ryokan en badhuizen van het Kusatsu Kuuroord liggen verspreid door het dorp, maar allemaal op loopafstand van elkaar.