Mount Shirane

Mount Shirane

Tours

Verdiep je ervaring met een georganiseerde tour. Boek bij een lokale touroperator op het Viator platform.

Viator

Mount Shirane is een berg in de Japanse prefectuur Gunma, net buiten het onsen resort Kusatsu Onsen. Het is een actieve vulkaan die bestaat uit een serie van pieken en 3 kraters. De berg is een populaire bestemming voor bergbeklimmers, met een aantal technische routes die de meer ervaren bergbeklimmers aantrekken. De vulkanische activiteit in het gebied is zorgt voor veel warmwaterbronnen, die worden gebruikt voor thermale baden in het kuuroord.

Volgens een lokale legende werd de Mount Shirane gevormd door een draak die uit de zee kwam en zich in de berg verstopte. De berg is sindsdien een heilige plek geweest voor de lokale bevolking. De vulkaan is gelegen in de Kusatsu-Shirane bergketen, die bestaat uit vier vulkanen: Mount Shirane, Mount Asama, Mount Akagi en Mount Myogi. Deze vulkanen zijn allemaal actief en hebben een lange geschiedenis van uitbarstingen.

Van april tot november is de berg open voor wandelaars, met een keur aan wandelroutes vanaf de dorpskern van Kusatsu Onsen en het Shirane Resthouse. De eenvoudigste route loopt van Shirane Resthouse naar de Yugama Krater via een verhard wandelpad en duurt slechts 10 minuten.

Bereikbaarheid Mount Shirane

De beste uitvalsbasis om de berg te verkennen is Shirane Resthouse, met een grote (betaalde) parkeerplaats en een bushalte. Van april tot november is de weg naar het Resthouse open, in de winter is de weg gesloten voor al het verkeer. Reis je niet met een huurauto, dan is de bus de beste manier om het Shirane Resthouse te bereiken:

  • Vanaf Kusatsu Onsen rijdt iedere 1 tot 2 uur een bus naar het Resthouse. Sommige van deze bussen zijn JR bussen waarop de Japan Rail Pass, Nagano Niigata Area Pass en Tohoku Area Pass geldig zijn. De rit duurt ongeveer 30 minuten.
  • Vanaf Yudanaka Onsen vertrekt ook iedere 1 tot 2 uur een bus die via Shibu Onsen, de sneeuwapen in Jigokudani en het skigebied Shiga Kogen rijdt. Vanaf Yudanaka Onsen duurt de rit zo’n 70 minuten en deze bussen vallen niet onder de Japan Rail Pass.