Openbaar vervoer Kusatsu Onsen

Openbaar vervoer in Kusatsu Onsen

Treinpassen

De reis met het openbaar vervoer tussen Tokyo en Kusatsu Onsen valt binnen het gebied van de volgende regionale treinpassen: de Tokyo Wide Pass, de Nagano Niigata Area Pass en de Tohoku Area Pass.

JR East

Naar Kusatsu Onsen

Kusatsu Onsen zelf heeft geen treinstation. Vanaf Ueno Station in Tokyo rijdt de Limited Express Kusatsu rechtstreeks naar Naganohara-Kusatsuguchi Station, het dichtstbijzijnde treinstation. Vanaf hier rijdt een JR bus door naar Kusatsu Onsen. De treinrit duurt bijna 2,5 uur en de busrit ongeveer 30 minuten.

De Limited Express trein rijdt meer een paar keer per dag. Een goed alternatief is om de Hokuriku Shinkansen of Joetsu Shinkansen te nemen naar Takasaki en daar over te stappen op een reguliere trein naar Naganohara-Kusatsuguchi.

LET OP: In de Limited Express, Shinkansen, reguliere trein en bus kun je gebruik maken van de Japan Rail Pass. Reis je zonder Japan Rail Pass, dan is een rechtstreekse bus van Shinjuku Station in Tokyo de goedkoopste optie.

Openbaar vervoer in Kusatsu Onsen

Het centrum van het resort is compact en alle ryokans, bronnen en andere bezienswaardigheden liggen op enkele minuten lopen van Yubatake. Alleen om het natuur- en skigebied rond Mount Shirane te bereiken stap je in een bus van JR Bus Kanto. Tussen eind april en begin november rijden de bussen ongeveer een keer per twee uur. Buiten die periode is de weg naar Mount Shirane gesloten en is er geen openbaar vervoer mogelijk.