Tours

Verdiep je ervaring met een georganiseerde tour. Boek bij een lokale touroperator op het Viator platform.

Viator

Yubatake in Kusatsu Onsen, zeg maar het heet-water-plein, is hét symbool van het dorp. De meeste onsen baden in het kuuroord worden gevoed door het water uit deze bron, waar zo’n 5.000 liter heet water per minuut uitstroomt.

Het water wat hier uit de grond komt is ongeveer 70 graden, veel te warm om in te baden natuurlijk. In Yubatake wordt het hete bronwater door een aantal houten bakken geleid waarbij het langzaam een aantal graden afkoelt. Vanuit hier wordt het water naar de openbare badhuizen en ryokan in het dorp geleid.

Op het plein hangt een niet onaangename zwavelgeur, die naar de oppervlakte gebracht wordt met het water. De zwavel in het water slaat neer in de houten bakken, waar het regelmatig uitgeschraapt wordt en als badzout wordt verkocht.

De meeste ryokan en badhuizen liggen in de directe omgeving van het plein en veel bad- en hotelgasten komen graag even kijken waar het warme water vandaan komt. Het is de hele dag een komen en gaan van mensen, maar vooral na zonsondergang is het druk want dan worden de houten bakken sfeervol verlicht.

Bereikbaarheid Yubatake

Het plein vormt het hart van het dorp Kusatsu Onsen en ligt op 5 minuten lopen van het busstation.