Weer in Mito

Komende dagen in Mito
maandag
dinsdag
woensdag
22 jul
23 jul
24 jul
Mito
Mito
Mito
25°C
24°C
24°C
34°C
36°C
34°C
zware regenval
zware regenval
lichte regen

De stad Mito ligt iets meer dan een uur te noordoosten van Tokyo. Het is de hoofdstad van de prefectuur Ibaraki en met een bevolking van iets meer dan 260.000 inwoners is het voor Japanse begrippen een vrij kleine stad. De stad was de thuisbasis van de Mito familie, een van de drie meest invloedrijke families tijdens de Edoperiode. De stad staat vooral bekend om natto, gefermenteerde sojabonen. De omliggende prefectuur is beroemd vanwege de aardbeien die er gekweekt worden.

De grootste trekpleister is niet de natto of de aarbeien maar de prachtige tuin Kairaku-en. Dit park met meer dan 3.000 pruimenbomen is in 1841 aangelegd door Tokugawa Nariaki, een van de nazaten van de machtige Tokugawa familie, als gift aan de inwoners van de stad.

In deze reisgids nemen we je mee naar een stad die niet bij veel mensen bovenaan het lijstje staat. Onder het kopje Zien & doen vertellen we je wat er hier te beleven is en onder het kopje Vervoer vertellen we je hoe je er komt. Besluit je om een nacht te verblijven, dan lees je onder het kopje Hotels waar je dat het beste kunt doen.

Zien & doen in Mito


  • Kairaku-en

    Kairaku-en

    De tuinen van Kairaku-en in Mito zijn in 1841 aangelegd als openbaar park. Nu wordt het complex geziens als een van de drie mooiste tuinen van Japan.

Tours & excursies

Ontdek de leukste dingen om te doen in Mito. Boek tickets en activiteiten online met de besteprijsgarantie! Lees beoordelingen over populaire tours en attracties in Mito.

Kairaku-en

Vervoer


De JR Joban-lijn verbindt de stations van Ueno en Shinagawa in Tokyo rechtstreeks met de stad. De Limited Express treinen Hitachi en Tokiwa doen iets meer dan een uur over de rit. Op deze treinen kun je gebruik maken van de Japan Rail Pass. Je kunt ook kiezen voor een reguliere JR trein. Die doet ruim twee uur over de reis vanaf Tokyo. De goedkoopste optie is de bus.

De meeste bezienswaardigheden in Mito bevinden zich in de buurt van het hoofdstation, de belangrijkste transport hub van de stad. Vanaf hier rijden bussen naar de verder gelegen bestemmingen.

Hotels


Verspreid door de hele stad liggen hotels, maar de meeste keuze heb je zonder twijfel in het centrum. Ook leuk gelegen, maar iets verder weg zijn de hotels aan de kust van Oarai.

Centrum

De meeste hotels liggen geclusterd rond het hoofdstation. Net ten zuiden van het station ligt het centrum met een goede selectie aan eetgelegenheden en vermaak, dus je hoeft je hier ook ’s avonds absoluut niet te vervelen.

Oarai

Iets buiten de stad, aan de kust, ligt de plaats Oarai. Hier vind je een aantal prachtig gelegen hotels aan zee waar je heerlijk tot rust komt.