Kairaku-en

Kairaku-en

Tours

Verdiep je ervaring met een georganiseerde tour. Boek bij een lokale touroperator op het Viator platform.

Viator

Samen met Kenroku-en in Kanazawa en Koraku-en in Okayama wordt Kairaku-en gezien als een van de drie mooiste landschapstuinen van Japan. Het complex ligt in Mito, de hoofdstad de prefectuur Ibaraki, ongeveer een uur ten noorden van Tokyo.

Waar Kenroku-en en Koraku-en in eerste instantie aangelegd zijn als privé tuinen van de lokale leenheren is Kairaku-en vanaf de opening in 1841 altijd open geweest voor het publiek. De tuin werd aangelegd in opdracht van Tokugawa Nariaki, de vader van de laatste shogun van Japan. Dat Tokugawa verder keek dan alleen zijn eigen gewin is in de loop van de geschiedenis wel duidelijk geworden. Hij speelde een belangrijke rol bij de Meiji-restauratie. De naam Kairaku-en betekent Park om Samen van te Genieten.

Hoewel de tuinen het hele jaar prachtig zijn, komen de meeste bezoekers er speciaal voor naar Mito in de periode eind februari tot eind maart. Dan zorgt de bloei van de ruim 3.000 pruimenbomen in het park voor palet van wit, roze en rood. Het Mito Pruimen Festival vindt ieder jaar in deze periode plaats.

Naast de pruimenbomen vind je in hier ook een bamboebos, een cederbos en het traditionele Japanse gebouw Kobuntei.

Bereikbaarheid Kairaku-en

Vanaf Mito Station vertrekt ieder kwartier een bus richting Kairaku-en. De busrit duurt ongeveer 15 minuten. Je kunt er ook voor kiezen om naar de tuinen te lopen. Een wandeling via de oever van het Senba Meer duurt ongeveer 30 minuten.