Futarasan Jinja

Futarasan Jinja

Futarasan Jinja

Futarasan Jinja

Het Shinto-heiligdom Futarasan Jinja ligt naast Tosho-gu in de stad Nikko. Bij de buren ligt het Mausoleum van Tokugawa Ieyasu, één van de grondleggers van het Tokugawa-shogunaat en vereniger van het feodale Japan. Tosho-gu is dan ook een en al pracht en praal. Dit altaar is in vergelijking veel soberder maar heeft wel een veel uitgebreidere geschiedenis. Het heiligdom staat hier namelijk al sinds 782.

Het heiligdom is opgedragen aan de godheden van de drie meest heilige bergen van Nikko: Mount Nantai, Mount Nyoho en Mount Taro. De meest heilige daarvan is Mount Nantai en een alternatieve naam voor Mount Nantai is Futara-san.

Behalve het altaar zelf mag je ook de tuinen niet missen. Toegang tot de tuinen rond Futarasan Jinja is bovendien gratis en voor slechts een klein gedeelte van het complex is betaling vereist. De officiele toegang tot het heiligdom is de Shinkyo Brug, op 1 kilometer afstand van het hoofdgebouw.

Tickets & Tours

Tickets & tours

Ervaar Japan werkt samen met tour website Viator. Lokale touroperators kunnen via Viator hun aanbod onder de aandacht brengen. Hierdoor heeft Viator het grootste aanbod van lokale ervaring.

Bereikbaarheid

Nikko heeft een uitgebreid busnetwerk toegespitst op het vervoer van bezoekers naar de bezienswaardigheden. De “World Heritage Meguri Bus” rijdt vanaf de JR en Tobu Railway stations een rondje langs de verschillende UNESCO Werelderfgoed plaatsen. De halte Taiyuinbyo-Futarasanjinja-mae ligt vlakbij Futarasan Jinja en Taiyuin-byo.