Futarasan Jinja

Futarasan Jinja

Nikko Pass

Met de Nikko Pass maak je onbeperkt gebruik van het openbaar vervoer in Nikko, inclusief de treinreis vanaf Tokyo.

Klook

Het Shinto-heiligdom Futarasan Jinja ligt naast Tosho-gu in de stad Nikko. Bij de buren ligt het Mausoleum van Tokugawa Ieyasu, één van de grondleggers van het Tokugawa-shogunaat en vereniger van het feodale Japan. Tosho-gu is dan ook een en al pracht en praal. Futarasan Jinja is in vergelijking veel soberder maar heeft wel een veel uitgebreidere geschiedenis. Het heiligdom staat hier namelijk al sinds 782.

Het heiligdom is opgedragen aan de godheden van de drie meest heilige bergen van Nikko: Mount Nantai, Mount Nyoho en Mount Taro. De meest heilige daarvan is Mount Nantai en een alternatieve naam voor Mount Nantai is Futara-san.

Behalve het altaar zelf mag je ook de tuinen niet missen. Toegang tot de tuinen rond het heiligdom is bovendien gratis en voor slechts een klein gedeelte van het complex is betaling vereist. De officiële toegang tot het heiligdom is de Shinkyo Brug, op 1 kilometer afstand van het hoofdgebouw.

In 1999 heeft dit heiligdom samen met twee andere heilige plaatsen in Nikko de status UNESCO Werelderfgoed gekregen.

Bereikbaarheid Futarasan Jinja

Nikko heeft een uitgebreid busnetwerk toegespitst op het vervoer van bezoekers naar de bezienswaardigheden. De World Heritage Meguri Bus rijdt vanaf de JR en Tobu Railway stations een rondje langs de verschillende UNESCO Werelderfgoed plaatsen. De halte Taiyuinbyo-Futarasanjinja-mae ligt vlakbij Futarasan Jinja en Taiyuin-byo.

Op de World Heritage Meguri Bus is kun je gebruik maken van de Nikko World Heritage Area Pass, een reispas waarmee je onbeperkt gebruik maakt van het openbaar vervoer in het centrum van de stad. Via de widget links bovenaan deze pagina bestel je eenvoudig en veilig je reispas voor vertrek naar Japan.

Openbaar vervoer in Nikko