Hotels in Nikko

Hotels in Nikko

Zoek & boek

Zoek en boek jouw perfecte overnachting in Nikko via een van onze partners:

Bezoek je Nikko, dan kun je dat doen als dagtrip vanaf Tokyo maar veel leuker is het om een nacht in een van de vele hotels in de regio te verblijven. Treinen vanuit de hoofdstad arriveren op de stations van JR of Tobu Railway. Het centrum van Nikko ligt rond de stations en strekt zich uit tot het UNESCO Werelderfgoed-gebied met beroemde tempels zoals Tosho-gu en Rinno-ji. Voor een typisch Japanse ervaring kun je ook kiezen voor een hotel in een van onsen gebieden rond de stad.

Het openbaar vervoer in Nikko is uitstekend geregeld. Of je nou kiest voor een verblijf in het centrum of iets verder buiten de stad, je kunt er van op aan dat je hotel goed bereikbaar is. Blijf je slapen in Nikko, dan is de Nikko Pass eigenlijk een no-brainer.

Openbaar vervoer in Nikko

Hotels in het centrum

Heb je niet zo heel veel tijd en wil je dicht bij de toeristische trekpleisters en het Werelderfgoed overnachten, dan is dit gebied de beste keuze. De meeste hotels liggen in het stationsgebied en zijn dus makkelijk te bereiken. Met het uitstekende bus-netwerk van Nikko zit je in een wip bij de belangrijkste bezienswaardigheden, maar ook als je de natuur dieper in de regio wilt verkennen is het centrum een prima uitvalsbasis.

In het stationsgebied zitten behalve hotels ook behoorlijk wat restaurants en er is zelfs wat nachtleven te vinden. Kies je hotel wel zo uit dat je makkelijk naar een bushalte kunt lopen.

Hotels in Nikko Centrum

Hotels in Chuzenjiko Onsen

Ben je op zoek naar ontspanning, dan is Chuzenjiko Onsen een goede keuze. Dit resort gebied ligt op 20 kilometer afstand van het centrum van Nikko aan het meer Chuzenjiko. Veel bezoekers komen naar dit gebied voor de spectaculaire watervallen langs het meer.

Vanaf Nikko rijden er meerdere bussen per uur naar Chuzenjiko Onsen. Ook met je reisbagage kun je makkelijk met de bus mee.

Hotels in Chuzenjiko

Hotels in Yumoto Onsen

Nog iets verder noordelijker, aan het meer Yunoko, ligt Yumoto Onsen. Dit is een echt, typisch Japans onsen dorpje. Hier verblijf je in comfortabele ryokan en geniet je van Japanse gastvrijheid op zijn best. Vanuit hier kun je prachtige wandeltochten maken.

Let wel op dat je hier redelijk ver van het UNESCO Werelderfgoed weg zit. Yumoto Onsen weliswaar bijzonder geschikt om de Japanse gastvrijheid en de prachtige natuur te ervaren, als je voornamelijk voor de tempels komt zit je hier behoorlijk ver weg. Met de bus ben je zo’n 3 kwartier onderweg van het centrum van Nikko en het Werelderfgoed naar Yumoto Onsen.

Hotels in Yumoto Onsen

Hotels in Kinugawa Onsen

In de jaren ’70 was Kinugawa Onsen een van de populairste onsen resorts van Japan. Veel van de ryokan hotels hier stammen uit die tijd. In de jaren ’90 kwamen hier nauwelijks nog toeristen, maar sinds enige jaren leeft het gebied weer helemaal op.

Hier zit je dicht bij het prachtige ravijn van de Kinugawa rivier en Edo Wonderland, een openluchtmuseum waar je terug in de tijd reist naar de Edoperiode.

Hotels in Kinugawa Onsen