Kinugawa Onsen

Kinugawa Onsen

Nikko Pass

Met de Nikko Pass maak je onbeperkt gebruik van het openbaar vervoer in Nikko, inclusief de treinreis vanaf Tokyo.

Klook

Het dorpje Kinugawa Onsen is een kuuroord in de bergen ten noorden van Nikko. De meeste bezoekers komen hierheen voor de warmwaterbronnen. Langs de rivier liggen grote ryokan-hotels, ieder met een eigen bron waar hotelgasten in kunnen baden. Ook zijn er een aantal openbare badhuizen waar je zonder overnachting van de warmte van de onsen bronnen kunt genieten.

Tijdens de economische hoogtijdagen van de jaren ’70 en ’80 is Kinugawa Onsen enorm ontwikkeld. In die tijd verrees het ene na het andere ryokan-hotel. Echter na de economische crisis van begin jaren ’90 ging een aantal van deze grote hotels failliet. Daardoor hebben er lang verlaten gebouwen langs de rivier gestaan. In recente jaren is de lokale overheid daarom begonnen om de verlaten gebouwen af te breken en te vervangen door parken met wandelpaden en voetbaden.

Bereikbaarheid Kinugawa Onsen

Kinugawa Onsen heeft een eigen treinstation. Daarmee heeft het dorpje een goede verbinding met Tokyo en het centrum van Nikko. Op de treinen van Tobu Railway kun je gebruik maken van de Nikko Pass. Daarmee reis je van Tokyo naar Nikko en maakt je onbeperkt gebruik van treinen en bussen in de regio. Boek de Nikko Pass eenvoudig via de widget links bovenaan deze pagina.

Openbaar vervoer in Nikko