Openbaar vervoer in Nikko

Openbaar vervoer in Nikko

Nikko Pass

Met de Nikko Pass maak je onbeperkt gebruik van het openbaar vervoer in Nikko, inclusief de treinreis vanaf Tokyo.

Klook

Naar Nikko

Nikko ligt op ongeveer 140 kilometer van Tokyo. Er rijden directe treinen vanaf de hoofdstad. De meest directe openbaar vervoer verbinding met Tokyo begint in Asakusa. Met de Tobu Railway Limited Express doe je ongeveer 2 uur over de reis en een enkeltje kost ongeveer ¥ 2.800. Met een reguliere trein betaal je de helft van de prijs en ben je een half uur langer onderweg.

Ook vanuit Shinjuku rijdt er een rechtstreekse Limited Express trein. De prijs van deze rit is ¥ 4.000. De dienstregeling wordt gezamenlijk uitgevoerd door Japan Railways and Tobu Railway.

LET OP: De Japan Rail Pass is niet geldig op treinen van Tobu Railway. Op de trein vanaf Shinjuku is de Japan Rail Pass geldig voor een gedeelte van de rit. Japan Rail Pass houders betalen in dat geval een toeslag.

Reis je met de Japan Rail Pass, neem dan de Tohoku Shinkansen vanaf Tokyo Station of Ueno Station en stap in Utsunomiya over op de JR Nikko-lijn. Via deze weg ben je bijna 2 uur onderweg en zonder Japan Rail Pass betaal je ¥ 5.500 voor dit traject.

De stations van JR en Tobu Railways liggen vlak naast elkaar in het centrum van Nikko. Vanaf hier reis je verder met het lokale openbaar vervoer.

Openbaar vervoer in Nikko

Aangekomen in Nikko is de bus de aangewezen vorm van openbaar vervoer. Er is een uitgebreid busnetwerk in de stad en omliggende regio. Alle bezienswaardigheden zijn met de bus uitstekend bereikbaar. De belangrijkste buslijnen zijn:

  • Lijn 2B / World Heritage Meguri Bus rijdt in een rondje tegen de klok in langs de belangrijke werelderfgoed tempels Rinno-ji, Tosho-gu, Futarasan Jinja en Taiyuin-byo.
  • Lijn 2A rijdt vanaf de stations in de richting van het Chuzenjiko Meer, Chuzenji Onsen en door naar Yumoto-Onsen.
  • Lijn 3 vertrekt vanaf Kinugawa Onsen en rijdt richting Edomura.

Behalve deze hoogtepunten is er uiteraard nog veel meer te zien in Nikko en zo zijn er ook nog een aantal meer buslijnen waar je wellicht mee te maken krijgt. Op de eenvoudige kaart hieronder staan alleen de belangrijkste lijnen en de belangrijkste haltes. Voor een gedetailleerd overzicht zie de volledige routekaart.

Openbaar vervoer in Nikko

Nikko Pass

Met de Nikko Pass van Tobu Railway maak je onbeperkt gebruik van het openbaar vervoer in Nikko, waaronder alle bussen en de treinen van Tobu. Er zijn twee varianten van de pas, beiden inclusief een retour treinreis vanaf Tokyo:

  • Nikko World Heritage Area Pass waarmee je met Tobu Railway van Asakusa in Tokyo naar Nikko reist en in Nikko 2 dagen lang onbeperkt gebruik maakt van de bussen naar het tempel-district.
  • Nikko All Area Pass waarmee al het openbaar vervoer in Nikko 4 dagen onbeperkt te gebruiken is.

De Nikko Pass boek je eenvoudig online voor je vertrek naar Japan via de widget links bovenaan deze pagina.