Rinno-ji

Rinno-ji

Rinno-ji

Rinno-ji

Gelegen in het tempeldistrict van NikkoRinno-ji is de belangrijkste Boeddhistische tempel van de stad. De tempel is in de 8e eeuw gesticht door Shodo Shonin, de monnik die het Boeddhisme naar Nikko bracht. De tempel is opgedragen aan drie godheden: de Amida Boeddha, de Senju-Kannon met de duizend armen en de Bato-Kannon met het paardenhoofd. Deze drie godheden zijn de Boeddhistische manifestatie van de drie bergen van Nikko die ook in het Shinto heiligdom Futarasan Jinja geëerd worden.

De kleine Japanse tuin Shoyo-en naast Rinno-ji is een populaire plek om het schouwspel van de verkleurende herfstbladeren te aanschouwen.

Tickets & Tours

Tickets & tours

Ervaar Japan werkt samen met tour website Viator. Lokale touroperators kunnen via Viator hun aanbod onder de aandacht brengen. Hierdoor heeft Viator het grootste aanbod van lokale ervaring.

Bereikbaarheid

De tempel Rinno-ji ligt vlak naast Tosho-gu op 40 minuten lopen of 10 minuten met de bus vanaf het station van Nikko. Kies je voor de bus, neem dan de “World Heritage Meguri Bus” lijn. Deze lijn rijdt iedere 15 minuten een rondje vanaf Nikko Station langs de belangrijkste UNESCO Werelderfgoed hotspots van de stad. Stap uit bij de halte Omotesando.