Rinno-ji

Rinno-ji

Nikko Pass

Met de Nikko Pass maak je onbeperkt gebruik van het openbaar vervoer in Nikko, inclusief de treinreis vanaf Tokyo.

Klook

Gelegen in het tempeldistrict van NikkoRinno-ji is de belangrijkste Boeddhistische tempel van de stad. De tempel is in de 8e eeuw gesticht door Shodo Shonin, de monnik die het Boeddhisme naar Nikko bracht. De tempel is opgedragen aan drie godheden: de Amida Boeddha, de Senju-Kannon met de duizend armen en de Bato-Kannon met het paardenhoofd.

Binnen het tempelcomplex is de Sanbutsu-do hal het hoofdgebouw. Hier staan de houten, goudkleurig beschilderde beelden van de drie godheden. Deze godheden zijn de Boeddhistische manifestatie van de drie bergen van Nikko, waarvan de belangrijkste apart geëerd wordt in het Shinto heiligdom Futarasan Jinja.

De kleine Japanse tuin Shoyo-en naast Rinno-ji is een populaire plek om het schouwspel van de verkleurende herfstbladeren te aanschouwen. In de herfst sluiten de kleuren van de omgeving het mooist aan bij de kleuren van de gebouwen, die veelal rood gekleurd zijn met extravagante gouden decoraties.

In 1999 heeft de UNESCO deze tempel samen met twee Shinto heiligdommen in Nikko op de Werelderfgoedlijst gezet.

Toegang

Voor het hoofdgebouw en de tuin betaal je een kleine toegangsprijs:

  • Sanbutsu-do: ¥ 400
  • Shoyo-en: ¥ 300

Voor ¥ 900 koop je een combinatie-ticket voor de Sanbutsu-do en toegang tot het complex van Taiyuin-byo.

Bereikbaarheid Rinno-ji

De tempel ligt vlak naast Tosho-gu op 40 minuten lopen of 10 minuten met de bus vanaf het station van Nikko. Kies je voor de bus, neem dan de World Heritage Meguri Bus lijn. Deze lijn rijdt iedere 15 minuten een rondje vanaf Nikko Station langs de belangrijkste UNESCO Werelderfgoed hotspots van de stad. Stap uit bij de halte Omotesando.

Maak 2 dagen lang onbeperkt gebruik van de World Heritage Meguri Bus met de Nikko World Heritage Area Pass. Met deze reispas maak je niet alleen gebruik van het openbaar vervoer in Nikko, maar is ook de retour treinreis vanaf Tokyo inbegrepen. De Nikko Pass boekt je eenvoudig en veilig bij onze partner Klook via de widget links bovenaan deze pagina.

Openbaar vervoer in Nikko