Ryuokyo

Ryuokyo

Ryuokyo

Ryuokyo

Ten noorden van de stad Nikko, in het Nikko National Park, ligt de spectaculaire canyon Ryuokyo. Hier stroomt de rivier Kinugawa door een smalle kloof met stijle rotswanden. De kloof is ongeveer 3 kilometer lang en strekt zich uit tussen de kuuroorden van Kawaji Onsen en Kinugawa Onsen.

Nadat een vulkaan in de buurt uitbarstte, zo’n 22 miljoen jaar geleden, is de vallei gevuld met relatief zacht vulkanisch gesteente. De rivier heeft in de loop der jaren de kloof uitgesleten uit het zachte gesteente en daarbij spectaculaire rotswanden gevormd. Via de Nature Trail wandel je door de kloof langs de rivier. Vanaf Nikko rijden er enkele rechtstreekse treinen, of moet je onderweg overstappen in Shimo-Imaichi.

Tickets & Tours

Tickets & tours

Ervaar Japan werkt samen met tour website Viator. Lokale touroperators kunnen via Viator hun aanbod onder de aandacht brengen. Hierdoor heeft Viator het grootste aanbod van lokale ervaring.

Bereikbaarheid

Het begin van het wandelpad ligt op een paar minuten van het station Ryuokyo op de Yagan Railway.

Verblijf je in Kinugawa Onsen dan kun je behalve voor de trein ook kiezen voor de bus. Neem een bus richting Kawaji Onsen of Yunishikawa Onsen en stap uit bij de halte Ryuokyo-iriguchi.