Nikko Pass

Met de Nikko Pass maak je onbeperkt gebruik van het openbaar vervoer in Nikko, inclusief de treinreis vanaf Tokyo.

Klook

Ten noorden van de stad Nikko, in het Nikko National Park, ligt het spectaculaire ravijn Ryuokyo. Hier stroomt de rivier Kinugawa door een smalle kloof met stijle rotswanden. De kloof is ongeveer 3 kilometer lang en strekt zich uit tussen de kuuroorden van Kawaji Onsen en Kinugawa Onsen.

Nadat een vulkaan in de buurt zo’n 22 miljoen jaar geleden uitbarstte is de vallei gevuld met relatief zacht vulkanisch gesteente. De rivier heeft in de loop der jaren de kloof uitgesleten uit het zachte gesteente en daarbij spectaculaire rotswanden gevormd. Via de Nature Trail wandel je door de kloof langs de rivier. Vanaf Nikko rijden er enkele rechtstreekse treinen, of moet je onderweg overstappen in Shimo-Imaichi of Shin-Fujiwara.

Bereikbaarheid Ryuokyo

Het begin van de Nature Trail ligt op een paar minuten van het station gelijknamige station op de Yagan Railway. Deze lijn begint in Shin-Fujiwara aan het einde van de Tobu Railway Kinugawa-lijn. Vanaf Shin-Fujiwara reis je 1 halte mee.

Op de Tobu Railway tot aan Shin-Fujiwara kun je gebruik maken van de Nikko Pass. Hiermee reis je onbeperkt 2 of 4 dagen met Tobu treinen en bussen in Nikko. Boek je Bikko Pass eenvoudig via de widget links bovenaan deze pagina.

Verblijf je in Kinugawa Onsen dan kun je behalve voor de trein ook kiezen voor de bus. Neem een bus richting Kawaji Onsen of Yunishikawa Onsen en stap uit bij de halte Ryuokyo-iriguchi.