Taiyuin-byo

Taiyuin-byo

Nikko Pass

Met de Nikko Pass maak je onbeperkt gebruik van het openbaar vervoer in Nikko, inclusief de treinreis vanaf Tokyo.

Klook

De stad Nikko, ten noorden van Tokyo, is rijk aan tempels en heiligdommen die op de UNESCO Werelderfgoedlijst staan. Een daarvan is de Boeddhistische tempel Taiyuin-byo. Deze tempel herbergt het mausoleum van Tokugawa Iemitsu. Zijn grootvader, Tokugawa Ieyasu, was een van de grondleggers van een verenigd Japan. Het mausoleum is geïnspireerd op dat van opa in het nabijgelegen heiligdom Tosho-gu. Iemitsu had veel respect voor zijn grootvader en zorgde er dus voor dat zijn mausoleum (iets) ingetogener was.

Overigens, als je eerst Taiyuin-byo bezoekt dan valt dat ingetogenere niet op want ook deze tempel is rijkelijk gedecoreerd met bladgoud. Iets wat verder vrij ongebruikelijk is voor Japanse tempels.

Vroeger, voor de Meiji-restauratie, was het gebruikelijk dat Boeddhistische en Shintoistische symbolen door elkaar gebruiken. Toen de Meiji-periode aanbrak in 1868 werden de twee religies uit elkaar gehaald. Uitzondering waren echter de Tokugawa mausolea in Nikko. De symboliek werd hier namelijk in tact gelaten. Desondanks krijgen beide gebouwen een duidelijke religieuze aanwijzing. Opvallend is dat Tosho-gu een Shinto altaar werd. Taiyuin-byo daarentegen kwam onder de Boeddhistische Rinno-ji tempel te vallen.

Taiyuin-byo

Toegang

Voor het complex betaal je toegang. Je kunt daarbij kiezen uit de volgende kaartjes:

  • Alleen Taiyuin-byo: ¥ 550
  • Combinatie met Rinno-ji: ¥ 900

Bereikbaarheid Taiyuin-byo

Het tempel-district ligt op ongeveer 40 minuten lopen vanaf het station. Uiteraard kun je ook kiezen voor het openbaar vervoer. De bus doet 10 minuten over de rit. De World Heritage Meguri Bus rijdt een rondje langs alle belangrijke Werelderfgoed locaties. Stap uit bij de halte Taiyuinbyo-Futarasanjinja-mae.

Met de Nikko World Heritage Area Pass maak je 2 dagen lang onbeperkt van de bussen in het centrum van de stad. Bovendien zit bij deze pas de retour treinreis vanaf Tokyo met Tobu Railway inbegrepen. Je kunt de Nikko Pass eenvoudig online bestellen voor vertrek naar Japan via de widget links bovenaan deze pagina.

Openbaar vervoer in Nikko