Taiyuin-byo

Taiyuin-byo

Taiyuin-byo

Taiyuin-byo

De stad Nikko, ten noorden van Tokyo, is rijk aan tempels en heiligdommen die op de UNESCO Werelderfgoedlijst staan. Een daarvan is de Boeddhistische tempel Taiyuin-byo. Deze tempel herbergt het mausoleum van Tokugawa Iemitsu. Zijn grootvader, Tokugawa Ieyasu, was een van de grondleggers van een verenigd Japan. Het mausoleum is geïnspireerd op dat van opa in het nabijgelegen heiligdom Tosho-gu. Iemitsu had veel respect voor zijn grootvader en zorgde er dus voor dat zijn mausoleum ingetogener was.

Overigens, als je eerst Taiyuin-byo bezoekt dan valt dat ingetogenere niet op want ook deze tempel is rijkelijk gedecoreerd met bladgoud. Iets wat verder vrij ongebruikelijk is voor Japanse tempels.

Vroeger, voor de Meiji-restauratie, was het gebruikelijk dat Boeddhistische en Shintoistische symbolen door elkaar gebruiken. Toen de Meiji-periode aanbrak in 1868 werden de twee religies uit elkaar gehaald. Uitzondering waren echter de Tokugawa mausolea in Nikko. De symboliek werd hier namelijk in tact gelaten. Desondanks krijgen beide gebouwen een duidelijke religieuze aanwijzing. Opvallend is dat Tosho-gu een Shinto altaar werd. Taiyuin-byo daarentegen kwam onder de Boeddhistische Rinno-ji tempel te vallen.

Tickets & Tours

Tickets & tours

Ervaar Japan werkt samen met tour website Viator. Lokale touroperators kunnen via Viator hun aanbod onder de aandacht brengen. Hierdoor heeft Viator het grootste aanbod van lokale ervaring.

Bereikbaarheid

Het tempel-district ligt op ongeveer 40 minuten lopen vanaf het station. De bus doet 10 minuten over de rit. De “World Heritage Meguri Bus” rijdt een rondje langs alle belangrijke Werelderfgoed locaties. Stap uit bij de halte Taiyuinbyo-Futarasanjinja-mae.