Tosho-gu

Tosho-gu

Tosho-gu

Tosho-gu

Het Shinto-heiligdom Tosho-gu in Nikko is de laatste rustplaats van Tokugawa Ieyasu, grondlegger van en verenigd Japan. In eerste instantie was het mausoleum relatief klein en ingetogen, maar in de 17de eeuw werd het grondig uitgebreid door Tokugawa Iemitsu, Ieyasu’s kleinzoon, tot het uitbundige complex wat er nu staat. Iemitsu bouwde daarnaast ook Taiyuin-byo, zijn eigen mausoleum. Een groot gedeelte van het mausoleum is bedekt met bladgoud en uitbundige versieringen. Dit is vrij uniek in Japan, waar traditionele bouwwerken vaak uitblinken in hun soberheid.

Het complex bestaat uit meer dan tien gebouwen verspreid over een bebost gebied. Tosho-guis een van de weinige heiligdommen in Japan waar zowel Shinto- als Boedhistische symbolen door elkaar gebruikt worden. Dit was gebruikelijk op veel meer plaatsen maar sinds de Meiji-restauratie zijn de twee religies bewust veel meer van elkaar gescheiden.

In tegenstelling tot Futarasan Jinja, 200 meter verderop, moet hier voor het hele complex toegang betaald worden.

Tickets & Tours

Tickets & tours

Ervaar Japan werkt samen met tour website Viator. Lokale touroperators kunnen via Viator hun aanbod onder de aandacht brengen. Hierdoor heeft Viator het grootste aanbod van lokale ervaring.

Bereikbaarheid

Het tempel district van Nikko ligt op ongeveer 40 minuten lopen van het station. Je kunt ook kiezen voor de bus. De “World Heritage Meguri Bus” rijdt een rondje langs al het Werelderfgoed in de stad. Stap uit bij de halte Omotesando voor Tosho-gu en Rinno-ji.