Ogasawara Eilanden

Ogasawara Eilanden

Weer in Ogasawara

Komende dagen in Ogasawara
maandag
dinsdag
woensdag
22 jul
23 jul
24 jul
Ogasawara Eilanden
Ogasawara Eilanden
Ogasawara Eilanden
29°C
29°C
29°C
29°C
30°C
29°C
matige regen
lichte regen
lichte regen

De Ogasawara Eilanden, buiten Japan ook wel Bonin-eilanden genoemd, is een eilandengroep in de Grote Oceaan zo’n 1.000 kilometer ten zuiden van Tokyo. Bestuurlijk gezien vallen de eilanden onder de authoriteit van de hoofdstad.

Van de in totaal 9 Ogasawara Eilanden zijn alleen Chichijima (letterlijk: Vader-eiland) en Hahajima (letterlijk: Moeder-eiland) bewoond. Verdeeld over deze twee eilanden wonen ongeveer 2.700 mensen. De enige verbinding met het vaste land is een ferry vanuit Tokyo. Die reis duurt 24 uur.

De Ogasawara Eilanden liggen op ongeveer dezelfde hoogte als Okinawa en hebben een soortgelijk subtropisch klimaat. Toeristen komen graag naar de eilanden vanwege de ongedwongen laid-back sfeer. Snorkelen, duiken, whale watching en surfen zijn dan ook populaire activiteiten. Ook de regenwouden zijn prettig om in te vertoeven.

Zien & doen in Ogasawara Eilanden


  • Chichijima

    Chichijima

    Chichijima Eiland is de grootste van de Ogasawara Eilanden, ongeveer 1.000 kilometer ten zuiden van Tokyo.

  • Hahajima

    Hahajima

    Hahajima Eiland, onderdeel van de Ogasawara Eilanden, is bedekt met regenwoud en heeft een aantal prachtige stranden.

Tours & excursies

Ontdek de leukste dingen om te doen in Ogasawara Eilanden. Boek tickets en activiteiten online met de besteprijsgarantie! Lees beoordelingen over populaire tours en attracties in Ogasawara Eilanden.

Chichijima

Vervoer


De Ogasawara Eilanden hebben geen luchthaven. De enige manier om er te komen is per veerboot. In Tokyo vertrekt de ferry vanaf de Takeshiba Passenger Ferry Terminal, niet ver van Hamamatsucho Station. Op dat station stoppen onder andere de treinen van de Yamanote-lijn en de Tokyo Monorail vanaf Haneda Airport. Na een reis van 24 uur komt de veerboot aan in de haven van Futami op het grootste eiland Chichijima.

Buiten het dorpje rond de haven van Futami zijn er op Chichijima maar twee wegen. Via een van die twee wegen rijdt een keer per uur een bus naar het zuidelijk gelegen Kominato Strand. Om je over het eiland te verplaatsen kun je een fiets, scooter of auto huren.

Hahajima is alleen bereikbaar per veerboot vanaf Chichijima. Op dit eiland loopt buiten het havenplaatsje Oki slechts een weg over het eiland. Openbaar vervoer is hier niet, maar je kunt wel een fiets of een scooter huren.

Hotels


Op de eilanden Chichijima en Hahajima liggen een aantal kleine hotels. De meesten liggen rond de veerhavens.

Chichijima

Op het eiland Chichijima liggen de meeste hotels in de haven waar de veerboten uit Tokyo arriveren. Ook iets verder zuidelijk in het nationale park liggen nog een paar overnachtingsmogelijkheden.

Hahajima

Op het eiland Hahajima is het aanbod in hotels erg beperkt. De enige accommodaties liggen in de haven waar de veerboot vanuit Chichijima arriveert.

Van ons blog