Chichijima Eiland

Chichijima Eiland

Chichijima Eiland

Chichijima Eiland

Chichijima Eiland is de grootste van de Ogasawara Eilanden. Van deze eilandengroep, 1.000 kilometer ten zuiden van Tokyo, zijn alleen Chichijima Eiland en Hahajima Eiland bewoond. De bergen van dit eiland zijn bedekt met tropisch regenwoud en de hagelwitte stranden zijn vaak volledig verlaten. De natuurlijke schoonheid en afgelegenheid maken Chichijima Eiland de perfecte plek om even te ontsnappen aan de drukte van de hoofdstad.

De enige manier om de Ogasawara Eilanden te bereiken is per ferry vanaf Tokyo. Na een bootreis van 24 uur arriveert de ferry in Futami Port op Chichijima Eiland, het enige dorp van enig formaat op de eilandengroep. Dit is ook waar je de meeste hotels, hostels en pensions vindt. Bij het toeristisch informatiepunt in Futami Port kun je reserveringen maken voor de meeste outdoor activiteiten op het eiland.

Langs de rotsachtige kust van Chichijima Eiland liggen een aantal prachtige zandstranden. Het heldere blauwe water is uitermate geschikt om te snorkelen, vooral in de periode van juni t/m oktober.

  • Miyanohama Strand: Dit zandstrand ligt op 20-30 minuten lopen vanaf de haven van Futami en 10 minuten lopen vanaf de Miyanohama Iriguchi bushalte. In de baai kun je bijzonder mooi snorkelen. Over de rotsachtige kliffen langs de baai lopen een paar wandelpaden.
  • Sakaiura Strand: Dit strand ligt iets ten zuiden van de haven van Futami op 5 minuten lopen vanaf de bushalte Sakaiura Kaigan. Voor de snorkelers is hier een verrassing: het wrak van de Hinko-maru, een Japans oorlogsschip dat hier zonk tijdens de Tweede Wereldoorlog.
  • Kominato Strand: Dit strand ligt aan het zuidelijke einde van een van de twee wegen over het eiland en is eenvoudig te bereiken per bus of auto. Kominato Strand is het grootste strand van Chichijima Eiland. Het ondiepe water is vrij rustig en goed geschikt om in te zwemmen.

Een van de populairste outdoor activiteiten is whale-watching. Ook dolfijnen zijn dagelijks te zien. Verschillende touroperators bieden tours aan naar de zwemgebieden zodat je met de walvissen en dolfijnen kunt zwemmen. Hoewel de meeste operators alleen tours in het Japans aanbieden zijn er ook een paar die Engels-sprekende gidsen in dienst hebben.

Bultrug

Bultrug walvissen

Tussen februari en april trekken kuddes bultrug walvissen langs de eilandengroep. Deze prachtige dieren laten zich graag bekijken.

Potvis

Potvissen

Tussen juli en september is het de beurt aan de potvissen. Met een whale watching tour is de kans groot er een te zien.

Tuimelaar

Tuimelaars

Tuimelaar dolfijnen zijn het hele jaar door te zien rond het eiland. Vaak trekken ze in groepjes langs de kust en soms komen ze bij de stranden kijken.

Tickets & Tours

Tickets & tours

Ervaar Japan werkt samen met tour website Viator. Lokale touroperators kunnen via Viator hun aanbod onder de aandacht brengen. Hierdoor heeft Viator het grootste aanbod van lokale ervaring.

Bereikbaarheid

Chichijima is alleen bereikbaar per ferry vanaf Tokyo. Via onderstaande website check je de dienstregeling. De opgegeven prijs is voor een retour in de goedkoopste accommodatie.