Ferry

De enige manier om op Chichijima Eiland te komen is per veerboot van de rederij Ogasawara Kaiun. Voor info over het vaarschema en de prijzen zie onderstaande website.

Chichijima

Chichijima Eiland is de grootste van de Ogasawara Eilanden. Van deze eilandengroep 1.000 kilometer ten zuiden van Tokyo zijn alleen Chichijima Eiland en Hahajima Eiland bewoond. De bergen van dit eiland zijn bedekt met tropisch regenwoud en de hagelwitte stranden zijn vaak volledig verlaten. De natuurlijke schoonheid en afgelegenheid maken dit eiland de perfecte plek om even te ontsnappen aan de drukte van de hoofdstad.

De enige manier om de Ogasawara Eilanden te bereiken is per ferry vanaf Tokyo. Na een bootreis van 24 uur arriveert de ferry in Futami Port op Chichijima Eiland, het enige dorp van enig formaat op de eilandengroep. Dit is ook waar je de meeste hotels, hostels en pensions vindt. Bij het toeristisch informatiepunt in Futami Port kun je reserveringen maken voor de meeste outdoor activiteiten op het eiland.

Langs de rotsachtige kust van het eiland liggen een aantal prachtige zandstranden. Het heldere blauwe water is uitermate geschikt om te snorkelen, vooral in de periode van juni t/m oktober.

  • Miyanohama Strand: Dit zandstrand ligt op 20-30 minuten lopen vanaf de haven van Futami en 10 minuten lopen vanaf de Miyanohama Iriguchi bushalte. In de baai kun je bijzonder mooi snorkelen. Over de rotsachtige kliffen langs de baai lopen een paar wandelpaden.
  • Sakaiura Strand: Dit strand ligt iets ten zuiden van de haven van Futami op 5 minuten lopen vanaf de bushalte Sakaiura Kaigan. Voor de snorkelers is hier een verrassing: het wrak van de Hinko-maru, een Japans oorlogsschip dat hier zonk tijdens de Tweede Wereldoorlog.
  • Kominato Strand: Dit strand ligt aan het zuidelijke einde van een van de twee wegen over het eiland en is eenvoudig te bereiken per bus of auto. Kominato Strand is het grootste strand van Chichijima Eiland. Het ondiepe water is vrij rustig en goed geschikt om in te zwemmen.

Whale-watching

Een van de populairste outdoor activiteiten op Chichijima Eiland is whale-watching. Ook dolfijnen zijn dagelijks te zien. Verschillende touroperators bieden tours aan naar de zwemgebieden zodat je met de walvissen en dolfijnen kunt zwemmen. Hoewel de meeste operators alleen tours in het Japans aanbieden zijn er ook een paar die Engels-sprekende gidsen in dienst hebben.

Bultrug

Bultrug walvissen

Tussen februari en april trekken kuddes bultrug walvissen langs de eilandengroep. Deze prachtige dieren laten zich graag bekijken.

Potvis

Potvissen

Tussen juli en september is het de beurt aan de potvissen. Met een whale watching tour is de kans groot er een te zien.

Tuimelaar

Tuimelaars

Tuimelaar dolfijnen zijn het hele jaar door te zien rond het eiland. Vaak trekken ze in groepjes langs de kust en soms komen ze bij de stranden kijken.

Bereikbaarheid Chichijima

Chichijima is alleen bereikbaar per ferry vanaf Tokyo. Via de website van de rederij Ogasawara Kaiun (zie links bovenaan deze pagina) check je de dienstregeling. De opgegeven prijs is voor een retour in de goedkoopste accommodatie.