Hahajima

Hahajima Eiland

Hahajima Eiland

Hahajima Eiland

Naast Chichijima Eiland is Hahajima Eiland één van de twee bewoonde eilanden van de Ogasawara Eilanden. Dit eiland is iets kleiner en ligt 40 kilometer ten zuiden van Chichijima, is bedekt in regenwoud en heeft een aantal prachtige stranden. Populaire activiteiten zijn dan ook snorkelen, duiken, whale-watching en hiking.

Om het unieke ecosysteem van Hahajima Eiland te bewaren is het niet toegestaan om planten, zaden of dieren mee te nemen van en naar het eiland. Wandelen buiten de paden en kamperen is op het hele eiland streng verboden en bezoekers wordt aangeraden zoveel mogelijk gebruik te maken van fiets en benenwagen.

Het enige dorp van formaat op het eiland is Oki Port, de haven waar de ferry vanaf Chichijima aanmeert. Het dorp bestaat uit een paar woningen en enkele pensions. Mogelijkheid tot eten is er eigenlijk alleen in de accommodaties.

Tickets & Tours

Tickets & tours

Ervaar Japan werkt samen met tour website Viator. Lokale touroperators kunnen via Viator hun aanbod onder de aandacht brengen. Hierdoor heeft Viator het grootste aanbod van lokale ervaring.

Bereikbaarheid

Hahajima Eiland is alleen per ferry te bereiken vanaf Chichijima Eiland. De veerboot vaart een paar keer per dag. Op de website hieronder vind je het vaarschema. De prijs is gebaseerd op een retour in de goedkoopste klasse.