Ameya Yokocho

Ameya Yokocho

Tours

Verdiep je ervaring met een georganiseerde tour. Boek bij een lokale touroperator op het Viator platform.

Viator

Ameya Yokocho is een markt in Tokyo, half overdekt door de Yamanote-lijn tussen de stations Ueno en Okachimachi. Ooit verkochten de marktkramen hoofdzakelijk snoepgoed. De naam van de markt vertaalt als Snoepwinkel Steeg en wordt door de locals ook wel Ameyoko genoemd. Het ‘Ame’ gedeelte duidt ook op Amerika. Na de Tweede Wereldoorlog ontstond hier een zwarte markt waar veel import uit Amerika verhandeld werd.

Tegenwoordig is Ameya Yokocho een levendige markt met kleding, vis, gedroogde etenswaren en specerijen. Bij de vele eettentjes zit je gegarandeerd goed voor een betaalbare portie streetfood. De winkeliers bepalen hun eigen openingstijden, maar de meeste kraampjes zijn open van 10:00 tot 20:00 en gesloten op woensdagen.

Bereikbaarheid Ameya Yokocho

De markt strekt zich uit onder het spoor van de Yamanote-lijn tussen de stations van Ueno en Okachimachi. Afhankelijk van waar in Tokyo je verblijft heb je behalve de Yamanote-lijn de keuze uit de volgende openbaar vervoer opties:

  • Ginza-lijn van Tokyo Metro stopt bij Ueno-Hirokoja, een de zuidkant van de markt. Deze lijn komt vanuit onder andere de wijken Ginza, Shibuya en Asakusa.
  • Oedo-lijn van Toei Metro stopt op hetzelfde station als de Ginza-lijn, echter heeft deze halte een andere naam: Ueno-Okachimachi. Deze lijn komt onder andere vanaf het sumo stadion in Ryogoku en de wijk Iidabashi.