Ghibli Museum

Ghibli Museum

De animatiestudio Studio Ghibli van Miyazaki Hayao is een van de meest toonaangevende animatie producenten van Japan. Veel van de anime-films die hier geproduceerd worden zijn wereldwijd bekend. De liefhebbers kennen allemaal My Neighbor TotoroPrincess Mononoke en Spirited Away. Het Ghibli Museum is het kunst- en animatie museum van de studio en een absolute must voor de fans van Ghibli films.

Het museum ligt in het Inokashira Park op de grens van de Mitaka en Kichijoji, beide voorsteden van Tokyo. De gebouwen van het museum zijn allemaal ontworpen in de stijl van de animaties die de studio produceert. Ook veel van de bekende karakters uit de films zijn te vinden in het Ghibli Museum.

De tentoonstellingen in het museum zijn gewijd aan de geschiedenis van de studio en de animaties. In het filmtheater draaien korte Ghibli films die exclusief te geproduceerd zijn voor het Ghibli Museum.

Tickets & tours

Ervaar Japan werkt samen met tour website Viator. Lokale touroperators kunnen via Viator hun aanbod onder de aandacht brengen. Hierdoor heeft Viator het grootste aanbod van lokale ervaring.

Bereikbaarheid

Het Ghibli Museum is bereikbaar per trein vanaf Shinjuku via de JR Chuo-lijn. Vanaf het station van Mitaka rijden shuttlebussen naar het museum. Vanaf de stations van zowel Mitaka als Kichijoji duurt een wandeling ongeveer 20 minuten.