Ghibli Museum

Ghibli Museum

Tickets

Tickets voor het Ghibli Museum zijn alleen vooraf te reserveren. Er worden geen tickets verkocht aan de kassa van het museum. Via Klook koop je snel en veilig je toegangsbewijs.

Klook

De animatiestudio Studio Ghibli van Miyazaki Hayao is een van de meest toonaangevende animatie producenten van Japan. Veel van de anime-films die hier geproduceerd worden zijn wereldwijd bekend. De liefhebbers kennen allemaal My Neighbor TotoroPrincess Mononoke en Spirited Away. Het Ghibli Museum is het kunst- en animatie museum van de studio en een absolute must voor de fans van Ghibli films.

Het museum ligt in het Inokashira Park op de grens van de Mitaka en Kichijoji, beide voorsteden van Tokyo. De gebouwen van het museum zijn allemaal ontworpen in de stijl van de animaties die de studio produceert. Ook veel van de bekende karakters uit de films zijn te vinden in het Ghibli Museum.

De tentoonstellingen in het museum zijn gewijd aan de geschiedenis van de studio en de animaties. In het filmtheater draaien korte Ghibli films die exclusief geproduceerd zijn voor het museum.

Toegang

Toegang tot het museum is alleen vooraf te reserveren. Het heeft dus geen zin om het erop te gokken op de dag van bezoek aan de kassa een kaartje te kopen. Online je kaartje boeken is een absolute must.

Bereikbaarheid Ghibli Museum

Het Ghibli Museum is bereikbaar per trein. Afhankelijk van waar in Tokyo je verblijft heb je verschillende mogelijkheden:

  • JR Chuo-lijn vanaf Shinjuku naar Mitaka, een treinreis van ongeveer 20 minuten. Vanaf het station van Mitaka rijden lokale bussen naar het museum. Bussen vertrekken iedere 15-20 minuten en kaartjes voor de bus zijn te koop bij de verkoopautomaat bij bushalte nummer 9. De wandeling van het station naar het museum duurt ongeveer 20 minuten.
  • Inokashira-lijn van spoorwegmaatschappij Keio komt vanaf Shibuya. Stap uit bij de halte Inokashira-Koen. Via het Inokashira Park loop je in ongeveer 20 minuten naar het museum.
Ghibli Museum
Mitaka Station