Overnachten in Tokyo: de beste wijken en hotels

Hotels in Tokyo

Zoek & boek hotels

Boek je overnachting in Tokyo met gratis annuleren tot kort voor aankomst.

Bestemming

Tokyo

Met een slordige 38 miljoen inwoners is de hoofdstad van Japan enorm. Van de ene kant van de stad naar de andere kant ben je zo een paar uur kwijt. Kies je er tijdens je reis voor om te overnachten in Tokyo dan is het wel handig om je hotel zo te kiezen dat je niet iedere dag een paar uur kwijt bent om bij de bezienswaardigheden te komen die je zien wilt.

De stad Tokyo bestaat uit 23 wijken, allemaal met een eigen centrum en een eigen karakter. Veel van de meest happening wijken zijn met elkaar verbonden door de Yamanote-lijn, de drukste spoorlijn ter wereld. Het metropoolgebied daaromheen strekt zich tientallen kilometers uit. Natuurlijk wil je een hotel in een goede buurt voor een redelijke prijs. Waar in de stad kun je dan het beste je hotel kiezen? Dit zijn de beste wijken om te overnachten in Tokyo.

Hotels in Shinjuku

De wijk Shinjuku is het zaken-district van Tokyo. Het grootste treinstation in wijk, Shinjuku Station, is het drukste treinstation ter wereld. Direct ten westen van het station staat wolkenkrabber naast wolkenkrabber. Een leuke plek om hier over uit te kijken is het observatiedek van het Tokyo Metropolitan Government gebouw. Toegang is gratis!

Overdag is Shinjuku een van de beste wijken van de stad om te winkelen. Warenhuizen en winkelcentra genoeg. ‘s Avonds gaat het leven hier gewoon door in de honderden bars, restaurants en andere entertainment mogelijkheden.

Geen wonder dat deze levendige wijk populair is onder toeristen om te overnachten. En met het drukste treinstation ter wereld om de hoek zit je in een wip elders in de stad of daarbuiten. Vanaf Narita Airport rijdt de Narita Express trein rechtstreeks naar Shinjuku en vanaf Haneda Airport rijdt een rechtstreekse bus.

De drukte en populariteit van de wijk hebben natuurlijk gevolgen voor de accommodatie prijzen. Shinjuku is bijzonder centraal gelegen, heeft een uitstekende verbinding met de rest van de stad en er is altijd wat te doen. Maar het is niet de goedkoopste wijk om te overnachten in Tokyo.

Hotels in Shinjuku

Hotels in Shibuya

Iets ten zuiden van Shinjuku ligt de wijk Shibuya. Hoewel er maar een paar kilometer tussen de twee wijken zit is het verschil groot. Shibuya is vooral het centrum van de popcultuur in Tokyo, met vooruitstrevende mode en entertainment gericht op een jonger publiek.

Harajuku, onderdeel van Shibuya, is trekt jeugdige Japanners van over het hele land. De mode winkeltjes in de Takeshita-dori straat zijn het middelpunt van alles wat hip is. Een uitstekende plek dus om eens lekker mensen te gaan kijken.

Hotels in Shibuya

Hotels in Ginza

De eerste spoorlijn in Japan liep tussen Yokohama en Tokyo Station. Zo arriveerden de eerste westerse goederen die per schip aangevoerd waren. Niet ver van Tokyo Station, in de wijk Ginza sprongen stijlvolle warenhuizen als paddestoelen uit de grond om deze geïmporteerde luxe aan de man te brengen.

De sfeer is Ginza zou je kunnen vergelijken met First Avenue in New York, Oxford Street in Londen of misschien zelfs de Champs Elysees in Parijs. Hoewel Shinjuku en Shibuya Ginza op een aantal vlakken ingehaald hebben is het zeker geen vergane glorie.

Met Tokyo Station om de hoek zit je hier niet alleen centraal ten opzichte van de bezienswaardigheden in Tokyo. Dit is ook het eindpunt van de Shinkansen lijnen naar onder andere Kyoto en Osaka. Ook de verbinding met beide luchthavens is uitstekend.

Hotels in Ginza

Hotels in Marunouchi

De wijk Marunouchi is het gebied rond Tokyo Station. Hier komen de Shinkansen hogesnelheidstreinen uit heel Japan aan en stoppen een aantal van de belangrijkste treinlijnen van het hoofdstedelijke spoorwegennet. In eerste instantie maakt Marunouchi de indruk van een zakenwijk, maar kijk je een piepklein stukje verder dan zie je een levendig en bruisend dagelijks leven.

Veel bezoekers kiezen voor een hotel in Marunouchi vanwege de centrale ligging. Vanaf hier verbindt niet alleen de trein maar ook het metronetwerk je met de hele stad.

Marunouchi wordt vaak in één adem genoemd met het naast gelegen Nipponbashi. Hier vind je veel betaalbare hotels, ook die met de typisch Japanse capsules. In zo’n capsule slaap je eigenlijk in een soort stapelbed, maar heb je de privacy van een eigen hotelkamer. De capsule hotels zijn uitermate geschikt voor iedereen die op zoek is naar een betaalbare overnachting.

Marunouchi

Hotels in Roppongi

Roppongi is de wijk onder de rook van Tokyo Tower. Grote winkelcentra en een grote keuze aan nachtclubs zorgen hier 24 uur per dag voor vermaak. De wijk ligt midden in de Yamanote-lijn, maar heeft geen eigen treinstation op de lijn. Dat wordt goed gemaakt door maar lieft 5 metrolijnen die kriskras onder Roppongi doorlopen en waarmee je eenvoudig naar alle uithoeken van Tokyo reist.

Geniet je graag van het nachtleven, dan is Roppongi een goede wijk om op zoek te gaan naar hotels. Maar ook als je het graag wat rustiger houdt zit je hier uitstekend.

Roppongi