Meiji Jingu

Meiji Jingu

Meiji Jingu

Meiji Jingu

Meiji Jingu is een Shinto heiligdom opgedragen aan Keizer Meiji, de eerste keizer die na de Edoperiode waar echt aan de macht was. Het heiligdom ligt in Yoyogi Park, het grootste stadspark van Tokyo. Het beboste park biedt een welkome verademing van de immense drukte van de metropool.

In 1920 werd Meiji Jingu opgedragen aan de toen inmiddels 8 jaar overleden keizer en zijn vrouw Keizerin Shoken. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd het heiligdom volledig verwoest maar snel daarna weer helemaal opnieuw opgebouwd.

De grofweg 100.000 bomen van het bos rond het heiligdom zijn stuk voor stuk gedoneerd vanuit iedere uithoek van Japan. Het heiligdom is een van de meest populaire van Japan. Tijdens hatsumode, de eerste gang naar een Shinto heiligdom in het nieuwe jaar, bezoeken ruim 3 miljoen Japanners Meiji Jingu.

Tickets & Tours

Tickets & tours

Ervaar Japan werkt samen met tour website Viator. Lokale touroperators kunnen via Viator hun aanbod onder de aandacht brengen. Hierdoor heeft Viator het grootste aanbod van lokale ervaring.

Bereikbaarheid

Een aantal metro- en treinlijnen hebben haltes ergens op de rand van het park rond het heiligdom. Voor buitenlandse bezoekers is waarschijnlijk de JR Yamanote-lijn de makkelijkste optie. Stap uit bij station Harajuku.