Meiji Jingu

Meiji Jingu

Tours

Verdiep je ervaring met een georganiseerde tour. Boek bij een lokale touroperator op het Viator platform.

Viator

Meiji Jingu is een Shinto heiligdom opgedragen aan Keizer Meiji, de eerste keizer die na de Edoperiode waar echt aan de macht was. Het heiligdom ligt in Yoyogi Park, het grootste stadspark van Tokyo. Het beboste park biedt een welkome verademing van de immense drukte van de metropool.

In 1920 werd Meiji Jingu opgedragen aan de toen inmiddels 8 jaar overleden keizer en zijn vrouw Keizerin Shoken. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd het heiligdom volledig verwoest maar snel daarna weer helemaal opnieuw opgebouwd.

De grofweg 100.000 bomen van het bos rond het heiligdom zijn stuk voor stuk gedoneerd vanuit iedere uithoek van Japan. Het heiligdom is een van de meest populaire van Japan. Tijdens hatsumode, de eerste gang naar een Shinto heiligdom in het nieuwe jaar, bezoeken ruim 3 miljoen Japanners Meiji Jingu.

Bereikbaarheid Meiji Jingu

Een aantal metro- en treinlijnen hebben haltes ergens op de rand van het Yoyogi Park rond het heiligdom. Voor buitenlandse bezoekers is waarschijnlijk de JR Yamanote-lijn de makkelijkste optie. Stap uit bij station Harajuku. Andere opties zijn:

  • Chiyoda-lijn van Tokyo Metro stopt ook op Harajuku. De halte op deze lijn heet Meiji-Jingumae / Harajuku. Deze lijn komt vanaf Hibiya, het gebied rond Tokyo Station.
  • Fukutoshin-lijn van Tokyo Metro stopt bij dezelfde halte. Gebruik deze lijn als je vanaf Shibuya of Ikebukuro komt.