Tokyo Metropolitan Government gebouw

Tokyo Metropolitan Government gebouw

Tours

Verdiep je ervaring met een georganiseerde tour. Boek bij een lokale touroperator op het Viator platform.

Viator

Gelegen in Shinjuku, het zakelijke hart van Tokyo, staan de twin-towers van het Tokyo Metropolitan Government gebouw. Vanuit hier worden de 23 wijken van de hoofdstedelijke metropool en een 26 omliggende steden bestuurd. In het gebied dat overzien wordt vanuit dit gebouw wonen meer dan 35 miljoen mensen. Om het dus het stadhuis van Tokyo te noemen zou de lading niet dekken.

Het gebouw is 243 meter hoog en telt 48 verdiepingen. Zo’n 13.000 ambtenaren zoeken elke dag hun bureau op een van deze verdiepingen. Maar niet alles is kantoor hier. Wat dit gebouw zo interessant maakt is de 45ste verdieping. Op dit niveau vind je in beide torens een observatieplatform. Hier kun je uren over de wijds uitgestrekte urban jungle turen. In beide torens leidt een expres-lift bezoekers in ongeveer 1 minuut naar de observatieplatformen en de toegang is gratis.

Wat het Tokyo Metropolitan Government gebouw ook een leuke bestemming maakt is dat je er waarschijnlijk met de Yamanote-lijn naartoe reist. Doe je dat, dan stap je uit in Shinjuku. Shinjuku station is met 36 sporen, meer dan 200 in- en uitgangen en dagelijks maar liefst 3,6 miljoen reizigers het drukste treinstation ter wereld. Het complex is werkelijk gigantisch. Alleen in het station zou je al een dag rond kunnen struinen zonder je te vervelen.

Het Tokyo Metropolitan Government gebouw staat tussen de andere wolkenkrabbers in de zakenwijk Shinjuku. Uiteraard is ook deze locatie uitstekend bereikbaar met het openbaar vervoer.

Bereikbaarheid Metropolitan Government

De zakenwijk Shinjuku is uitstekend met het openbaar vervoer te bereiken. Afhankelijk van waar in Tokyo je overnacht heb je de volgende opties:

  • JR Yamanote-lijn stopt op station Shinjuku. Via een van de vele uitgangen aan de westzijde van het station loop je in ongeveer 10 minuten naar het overheidsgebouw.
  • Oedo-lijn van Toei Metro stopt onder het Tokyo Metropolitan Government gebouw. Stap uit bij de halte Tochomae.