Narita Airport

Narita Airport

Vliegtickets

Tokyo heeft twee grote internationale luchthavens: Haneda Airport en Narita Airport. Narita is handelt voornamelijk internationale vluchten af terwijl de het merendeel van de binnenlandse vluchten vanaf Haneda vertrekt.

 • Volledige naam: Narita International Airport
 • Japanse naam: 成田国際空港 (Narita Kokusai Kuko)
 • IATA-code: NRT
 • Officiële website: www.narita-airport.jp

In 1978 opende de luchthaven onder de naam New Tokyo International Airport op zo’n 60 kilometer buiten de hoofdstad omdat de veel centraler gelegen luchthaven Haneda Airport geen ruimte meer had om verder te groeien. Over de jaren groeide de nieuwe luchthaven uit tot de grootste van Japan als je kijkt naar het aantal internationale reizigers.

Terminals

De luchthaven heeft 3 terminals, ieder met een eigen gebouw en eigen gebruikers.

Terminal 1 bestaat uit een Noord Vleugel en een Zuid Vleugel. Door Noord Vleugel wordt voornamelijk gebruikt door luchtvaartmaatschappijen die lid van de de SkyTeam alliantie. Dat zijn onder andere KLM, Air France en Delta Airlines. De Zuid Vleugel wordt gebruikt door Star Alliance leden, waaronder Lufthansa en ANA.

Terminal 2 bestaat ook uit twee gedeeltes, een hoofdgebouw en een satelliet-gebouw. De belangrijkste gebruiker van terminal 2 is Japan Airlines.

Terminal 3 is sinds 2015 in gebruik en dient alleen voor de afhandeling van low cost luchtvaartmaatschappijen met bestemmingen binnen Japan en in Azië. De grootste gebruikers zijn Jetstar Japan en Spring Japan.

Narita Terminal 3

NL ⇌ Narita

Vanaf Schiphol heb je behoorlijk wat keuze uit verschillende routes. Voor een volledig overzicht van alle mogelijke opties gebruik het zoekveld links bovenaan deze pagina. Dit is een selectie van de snelste routes:

 • KLM is de enige met een rechtstreekse vlucht vanaf Schiphol. De vliegtijd is ongeveer 13 uur.
 • Finnair heeft een goede verbinding met een tussenstop in Helsinki. In totaal ben je ongeveer 17 uur onderweg.
 • Emirates heeft ook een goede verbinding maar doet vanwege de meer zuidelijke route 20 uur over de reis.

Tokyo ⇌ Narita

De luchthaven ligt zo’n 60 kilometer buiten het centrum van Tokyo en is goed verbonden met het centrum via het openbaar vervoer netwerk van de hoofdstad. De belangrijkste verbindingen zijn:

 • Skyliner trein van de spoorwegmaatschappij Keisei Railway. De Skyliner verbindt de luchthaven in 41 minuten met Ueno Station, een van de grootste treinstations in het centrum van Tokyo.
 • Narita Express trein van Japan Railways brengt je van de luchthaven naar Tokyo Station in ongeveer 60 minuten.
 • Limousine Airport Bus services verbinden de luchthaven met Tokyo Station in ongeveer 100 minuten.

Van de bovenste 3 opties is de Skyliner de goedkoopste optie. Het reguliere tarief is ¥ 2.570 maar voor internationale reizigers geldt een gereduceerd tarief van ¥ 2.300. Hiervoor moet je wel je kaartje vooraf online bestellen. Dat kan bijvoorbeeld via onze Skyliner pagina.

Er rijden ook reguliere treinen tussen de luchthaven en verschillende stations in de hoofdstad, maar op de bovenstaande opties heb je altijd een zitplaats en voldoende ruimte voor je bagage.

Haneda & Narita

Haneda ⇌ Narita

Afhankelijk van je vliegticket kan het zijn dat je in Tokyo over moeten stappen van de ene luchthaven naar de andere. Vlieg je bijvoorbeeld met Finnair of LOT naar Narita en heb je een aansluitende vlucht naar een regionale luchthaven elders in Japan, dan is de kans groot dat je voor je binnenlandse vlucht over moet stappen naar Haneda.

Er is een rechtstreekse treinverbinding tussen de beide vliegvelden, maar de eenvoudigste en snelste manier is bus:

 • Airport Shuttle Bus services verbinden de beide luchthavens met een ongeveer 75 minuten durende rit. De bus stopt in Narita bij alle drie de terminals op de begane grond. Bij terminal 1 stopt de bus bij halte nummer 12, bij terminal 2 halte nummer 15 en bij terminal 3 halte nummer 5.
 • Trein met overstap is de snelste trein optie. Neem de JR Narita Express naar Shinagawa en stap daar over op een trein van Keikyu Railway naar Haneda Airport. Via deze weg ben je ongeveer 90 minuten onderweg.
 • Trein zonder overstap kan ook maar je bent dan wel ongeveer 105 minuten onderweg. Sommige treinen van Keisei Railway rijden via de Asakusa-lijn van Toei Metro en de Airport-lijn van Keikyu Railway naar Haneda Airport.