Nationaal Museum voor Westerse Kunst

Nationaal Museum voor Westerse Kunst

Tickets

Tickets voor het museum zijn alleen aan de kassa verkrijgbaar.

In Ueno Park in Tokyo ligt het Nationaal Museum voor Westerse Kunst. Zoals de naam al zegt bestaat de collectie van het museum volledig uit werken van westerse kunstenaars, hoofdzakelijk afkomstig uit Europa. De volledige collectie van het museum bestaat uit zo’n 4.500 stukken en wordt jaarlijks uitgebreid.

Ook werken van bekende Nederlandse en Belgische schilders behoren tot de collectie van het Nationaal Museum voor Westerse Kunst. Naast werken van Rubens, Brueghel en Van Gogh heeft het museum ook schilderijen van onder andere Renoir, Monet, Gaugin, Cézanne en Picasso in de collectie. Een gedeelte van de werken wordt gerouleerd tentoongesteld.

Behalve de schilderijen in de collectie is het gebouw van het museum een kunststuk op zich. Het ontwerp komt van de hand van de bekende Zwitsers-Franse architect Le Corbusier. Een verzameling van gebouwen ontworpen door deze architect wereldwijd heeft de status UNESCO Werelderfgoed gekregen. Het enige gebouw van Le Corbusier dat tot het Werelderfgoed behoort in Japan is het Nationaal Museum voor Westerse Kunst.

Bereikbaarheid Nationaal Museum voor Westerse Kunst

Het museum ligt in Ueno Park, direct naast Ueno Station. De JR Yamanote-lijn stopt hier. Verder heb je de keuze uit de volgende metrolijnen, afhankelijk van waar je in Tokyo verblijft:

  • Ginza-lijn van Tokyo Metro komt vanaf de wijken Ginza en Asakusa. Stap uit op station Ueno.
  • Hibiya-lijn van Tokyo Metro komt vanaf Ebisu en Roppongi. Ook op deze lijn stap je uit bij station Ueno.