Nationaal Museum voor Westerse Kunst

Nationaal Museum voor Westerse Kunst

Nationaal Museum voor Westerse Kunst

Nationaal Museum voor Westerse Kunst

In Ueno Park in Tokyo ligt het Nationaal Museum voor Westerse Kunst. Zoals de naam al zegt bestaat de collectie van het museum volledig uit werken van westerse kunstenaars, hoofdzakelijk afkomstig uit Europa. De volledige collectie van het museum bestaat uit zo’n 4.500 stukken en wordt jaarlijks uitgebreid.

Ook werken van bekende Nederlandse en Belgische schilders behoren tot de collectie van het Nationaal Museum voor Westerse Kunst. Naast werken van Rubens, Brueghel en Van Gogh heeft het museum ook schilderijen van onder andere Renoir, Monet, Gaugin, Cézanne en Picasso in de collectie. Een gedeelte van de werken wordt gerouleerd tentoongesteld.

Behalve de schilderijen in de collectie is het gebouw van het museum een kunststuk op zich. Het ontwerp komt van de hand van de bekende Zwitsers-Franse architect Le Corbusier. Een verzameling van gebouwen ontworpen door deze architect wereldwijd heeft de status UNESCO Werelderfgoed gekregen. Het enige gebouw van Le Corbusier dat tot het Werelderfgoed behoort in Japan is het Nationaal Museum voor Westerse Kunst.

Tickets & Tours

Tickets & tours

Ervaar Japan werkt samen met tour website Viator. Lokale touroperators kunnen via Viator hun aanbod onder de aandacht brengen. Hierdoor heeft Viator het grootste aanbod van lokale ervaring.

Bereikbaarheid

Het Nationaal Museum voor Westerse Kunst ligt in Ueno Park, direct naast Ueno Station.