Odaiba

Odaiba

Odaiba

Odaiba

Odaiba is een groot artificieel eiland in de baai van Tokyo. Je vind hier veel hypermoderne en zelfs rare gebouwen. Het is hoofdzakelijk een winkel- en entertainmentgebied.

Het eiland heeft een turbulente geschiedenis achter de rug. Het begon in 1853 als een serie van zes forten. Daiba in het Japans betekend plaats waar kanonnen staan. In 1928 werd een van de daiba’s omgetoverd tot park. Het park is er nog steeds. Met de rest van het eiland werd pas na de wereldtentoonstelling van 1985 wat gedaan. Er werden in no-time moderne gebouwen uit de grond gestampt in de hoogtijdagen van de tweede helft van de jaren ’80.

Toen in 1991 in Japan de economische bubbel met enorm geweld uit elkaar spatte werd Odaiba in een klap een soort spookeiland. Een groot gedeelte van de nieuwe gebouwen stond leeg en de nog braakliggende grond bleef onbebouwd. In 1996 werd het bestemmingsplan aangepast. Nu mochten ook winkels en entertainmentbedrijven zich hier komen vestigen. Sindsdien is het eiland uitgegroeid tot een waar paradijs voor vermaak.

Je kunt het zo gek niet verzinnen, of je vindt het hier. Jaarlijks worden er allerlei festivals gehouden op Odaiba, waaronder bijvoorbeeld het Oktoberfest.

Tickets & Tours

Tickets & tours

Ervaar Japan werkt samen met tour website Viator. Lokale touroperators kunnen via Viator hun aanbod onder de aandacht brengen. Hierdoor heeft Viator het grootste aanbod van lokale ervaring.

Bereikbaarheid

De leukste manier om Odaiba te bereiken is met het volledig geautomatiseerde treintje Yurikamome. Vanaf station Shimbashi op de Yamanote-lijn rijdt de Yurikamome via de Rainbow Bridge naar Odaiba.