Op deze pagina

Tours

Verdiep je ervaring met een georganiseerde tour. Boek bij een lokale touroperator op het Viator platform.

Viator

Odaiba is een groot artificieel eiland in de baai van Tokyo. Je vind hier veel hypermoderne en zelfs rare gebouwen. Het is hoofdzakelijk een winkel- en entertainmentgebied.

Het eiland heeft een turbulente geschiedenis achter de rug. Het begon in 1853 als een serie van zes forten. Daiba in het Japans betekend plaats waar kanonnen staan. In 1928 werd een van de daiba’s omgetoverd tot park. Het park is er nog steeds. Met de rest van het eiland werd pas na de Wereldtentoonstelling van 1985 wat gedaan. Er werden in no-time moderne gebouwen uit de grond gestampt in de hoogtijdagen van de tweede helft van de jaren ’80.

Toen in 1991 in Japan de economische bubbel met enorm geweld uit elkaar spatte werd Odaiba in een klap een soort spookeiland. Een groot gedeelte van de nieuwe gebouwen stond leeg en de nog braakliggende grond bleef onbebouwd. In 1996 werd het bestemmingsplan aangepast. Nu mochten ook winkels en entertainmentbedrijven zich hier komen vestigen. Sindsdien is het eiland uitgegroeid tot een waar paradijs voor vermaak.

Je kunt het zo gek niet verzinnen, of je vindt het hier. Jaarlijks worden er allerlei festivals gehouden op Odaiba, waaronder bijvoorbeeld het Oktoberfest.

Odaiba

Bereikbaarheid Odaiba

De leukste manier om Odaiba te bereiken is met het volledig geautomatiseerde treintje Yurikamome. Vanaf station Shimbashi op de Yamanote-lijn rijdt de Yurikamome via de Rainbow Bridge naar het eiland. De belangrijkste haltes van de Yurikamome zijn:

  • Shimbashi, het beginpunt van de lijn met aansluiting op de JR Yamanote-lijn, de Tokyo Metro Ginza-lijn en de Toei Metro Asakusa-lijn.
  • Shiodome, de tweede halte op de lijn met aansluiting op de Oedo-lijn van Toei Metro.
  • Odaiba-Kaihin Koen, de eerste halte op het eiland naast het Seaside Park en de studios van Fuji TV. Hier sluit de Yurikamome aan op de Tokyo Water Bus.
  • Ariake, midden in het entertainment gebied van Odaiba. Behalve 24/7 vermaak liggen hier ook een aantal goede capsule hotels.
  • Shijo-Mae, een van de laatste stations op de Yurikamome en toegangspoort tot de Toyosu Vismarkt.
Yurikamome
Een automatisch treintje van de Yurikamome