Senso-ji

Senso-ji

Tours

Verdiep je ervaring met een georganiseerde tour. Boek bij een lokale touroperator op het Viator platform.

Viator

Senso-ji is de oudste en meest significante tempel van Tokyo gelegen in de wijk Asakusa. De tempel is gewijd aan de bodhisattva Kannon, de Boeddhistische god van troost en genade. De legende gaat dat in het jaar 628 twee visser een beeld van Kannon vonden in de Sumida Rivier die door Asakusa stroomt. Het dorpshoofd was diep onder de indruk van de betekenis die dit had en bouwde zijn huis om tot altaar voor Kannon.

Iedere bezoeker van Senso-ji moet eerst onder de enorme lantaarn van Kaminarimon door. De tempel wordt gescheiden van de straat door een indrukwekkende poort, de Kaminarimon (oftewel Bliksem Poort). In deze massief uitziende poort hangt een enorme papieren lantaarn die fel rood gekleurd is.

Senso-ji
De Kaminarimon van Senso-ji

Binnen de poort voert de Nakamise-dori, met winkeltjes aan beide kanten, naar het hoofdgebouw. De winkeltjes langs Nakamise-dori verkopen allerlei souvenirs en zijn onderdeel van de traditie. Al vanaf het begin worden hier souvenirs verkocht aan pelgrims die hun gang maakten naar Senso-ji.

Veel toeristen uit binnen- en buitenland bezoeken Senso-ji. In de directe omgeving vind je een hoop restaurants die strijden om de hongerige meute. Handgemaakte noedels, sushi en tempura worden gezien als lokale specialiteiten.

Senso-ji
De winkeltjes aan beide kanten van de Nakamise-dori

Bereikbaarheid Senso-ji

De tempel ligt in het hart van de wijk Asakusa. Vanuit het centrum van Tokyo kom je hier het makkelijkst met de metro of de trein. Je hebt de keuze uit de volgende lijnen:

  • Asakusa-lijn van Toei Metro komt vanaf Gotanda en rijdt via de oostzijde van Tokyo Station en Ginza naar Asakusa en dan door naar de Tokyo Skytree.
  • Ginza-lijn van Tokyo Metro komt vanaf Shibuya en rijdt via Tokyo Station en Ameya Yokocho naar het eindpunt Asakusa.
  • Tobu Skytree Line van de spoorwegmaatschappij Tobu komt vanaf de wijk Sumida en biedt aansluiting naar Nikko.