Senso-ji

Senso-ji

Senso-ji

Senso-ji

Senso-ji is de oudste en meest significante tempel van Tokyo. De tempel is gewijd aan de bodhisattva Kannon, de Boeddhistische god van troost en genade. De legende gaat dat in het jaar 628 twee visser een beeld van Kannon vonden in de Sumida Rivier die door Asakusa stroomt. Het dorpshoofd was diep onder de indruk van de betekenis die dit had en bouwde zijn huis om tot altaar voor Kannon.

Iedere bezoeker van Senso-ji moet eerst onder de enorme lantaarn van Kaminarimon door. De tempel wordt gescheiden van de straat door een indrukwekkende poort, de Kaminarimon (oftewel Bliksem Poort). In deze massief uitziende poort hangt een enorme papieren lantaarn die fel rood gekleurd is.

Binnen de poort voert de Nakamise-dori, met winkeltjes aan beide kanten, naar het hoofdgebouw. De winkeltjes langs Nakamise-dori verkopen allerlei souvenirs en zijn onderdeel van de traditie. Al vanaf het begin worden hier souvenirs verkocht aan pelgrims die hun gang maakten naar Senso-ji.

Veel toeristen uit binnen- en buitenland bezoeken Senso-ji. In de directe omgeving vind je een hoop restaurants die strijden om de hongerige meute. Handgemaakte noedels, sushi en tempura worden gezien als lokale specialiteiten.

Tickets & Tours

Tickets & tours

Ervaar Japan werkt samen met tour website Viator. Lokale touroperators kunnen via Viator hun aanbod onder de aandacht brengen. Hierdoor heeft Viator het grootste aanbod van lokale ervaring.

Bereikbaarheid

De Senso-ji tempel ligt in het hart van de wijk Asakusa. Vanuit het centrum van Tokyo kom je hier het makkelijkst met de metro.