Shibuya Crossing

Shibuya Crossing

Shibuya Crossing

Shibuya Crossing

Het is een beetje moeilijk te meten, maar Shibuya Crossing in Tokyo is waarschijnlijk de drukste voetgangersoversteekplaats ter wereld. Iedere keer dat er een voetgangerslicht op groen springt krioelt het op de zebrapaden, die in alle richtingen over het kruispunt lopen.

Je vindt Shibuya Crossing in de wijk Shibuya, een van de drukste (uiteraard) wijken van Tokyo. Zonder twijfel de beste plek om het schouwspel gade te slaan is vanuit de Starbucks op de tweede verdieping van het Q-front gebouw. Een plekje aan het raam veroveren is overigens geen makkelijke opgave.

Het ritme van Shibuya Crossing wordt bepaalde door de treinen die het naast gelegen station Shibuyaaandoen. Onder andere de Yamanote-lijn stopt hier, wat betekend dat er in de spits 2 keer per minuut een volle trein leegloopt. Zodra de laatste trein vertrokken is, is het ineens doodstil op het kruispunt.

Eigenlijk heb je Shibuya Crossing pas echt in actie gezien als je het schouwspel op een vrijdag of zaterdag avond hebt ervaren. Dan is het nachtleven van Shibuya op zijn hoogtepunt en gaan de hordes gehuld in het licht van de honderden neon-borden in de omgeving.

Viator

Tickets & tours

Ervaar Japan werkt samen met tour website Viator. Lokale touroperators kunnen via Viator hun aanbod onder de aandacht brengen. Hierdoor heeft Viator het grootste aanbod van lokale ervaring.

Bereikbaarheid

Shibuya Crossing ligt net buiten Shibuya Station, een van de grootste stations van Tokyo. Voor veel bezoekers is de Yamanote-lijn de eenvoudigste manier om in Shibuya te komen.