Shibuya Crossing

Shibuya Crossing

Tours

Verdiep je ervaring met een georganiseerde tour. Boek bij een lokale touroperator op het Viator platform.

Viator

Het is een beetje moeilijk te meten, maar Shibuya Crossing in Tokyo is waarschijnlijk de drukste voetgangersoversteekplaats ter wereld. Iedere keer dat er een voetgangerslicht op groen springt krioelt het op de zebrapaden, die in alle richtingen over het kruispunt lopen.

Je vindt Shibuya Crossing in de wijk Shibuya, één van de drukste (uiteraard) wijken van Tokyo. Zonder twijfel de beste plek om het schouwspel gade te slaan is vanuit de Starbucks op de tweede verdieping van het Q-front gebouw. Een plekje aan het raam veroveren is overigens geen makkelijke opgave.

Het ritme van Shibuya Crossing wordt bepaalde door de treinen die het naast gelegen station Shibuya aandoen. Onder andere de Yamanote-lijn stopt hier, wat betekend dat er in de spits 2 keer per minuut een volle trein leegloopt. Zodra de laatste trein vertrokken is, is het ineens doodstil op het kruispunt.

Eigenlijk heb je het kruispunt pas echt in actie gezien als je het schouwspel op een vrijdag of zaterdag avond hebt ervaren. Dan is het nachtleven van Shibuya op zijn hoogtepunt en gaan de hordes gehuld in het licht van de honderden neon-borden in de omgeving.

Bereikbaarheid Shibuya Crossing

Shibuya Crossing ligt net buiten Shibuya Station, een van de grootste stations van Tokyo. Voor veel bezoekers is de Yamanote-lijn de eenvoudigste manier om in Shibuya te komen. Afhankelijk van waar je in Tokyo overnacht heb je bovendien de keuze uit een paar metrolijnen:

  • Ginza-lijn van Tokyo Metro rijdt vanaf Asakusa via Ueno Park, Ameyokocho en de oost-zijde van Tokyo Station naar het eindpunt Shibuya.
  • Hanzomon-lijn van Tokyo Metro komt vanaf de wijk Sumida en rijdt via het Keizerlijk Paleis naar het eindpunt Shibuya.
  • Fukutoshin-lijn van Tokyo Metro komt vanaf het noord-westen van de stad en rijdt via Shinjuku naar het eindpunt Shibuya.