Tokyo Skytree

Tokyo Skytree

Tokyo Skytree

Tokyo Skytree

Toen Japan van analoge televisie overstapte op digitaal bleek dat Tokyo Tower, de tv zendmast voor de metropool, niet hoog genoeg was om het beoogde gebied te dekken. Over de jaren heen waren er teveel hoge gebouwen rond Tokyo Tower gebouwd. Er werd gekozen voor het bouwen van een nieuwe toren voor de zenders. In 2012 opende Tokyo Skytree. Met een hoogte van 634 is deze nieuwe toren in Tokyo bijna twee keer zo hoog als zijn voorganger en is ook meteen de hoogste vrijstaande toren (niet te verwarren met het hoogste gebouw) ter wereld.

De Tokyo Skytree is het middelpunt van een nieuw ontwikkeld commercieel complex met kantoorgebouwen, winkels en restaurants: Tokyo Skytree Town. Ook in de toren zelf, op ongeveer 350 meter hoogte, is een restaurant gevestigd.

Onderdeel van Tokyo Skytree Town is het overdekte winkelcentrum Solamachi, met een ruim aanbod aan zowel winkels als restaurants. Ook is er een prachtig stadspark aangelegd in het complex waar bezoekers van kunnen genieten. Verder vind je er ook een planetarium het het Sumida Aquarium.

Klook

Tickets

Ervaar Japan werkt samen met tour website Klook. Via Klook koop je veilig en eenvoudig vooraf je toegangskaartjes voor de belangrijkste bezienswaardigheden.

Bereikbaarheid

De Tokyo Skytree ligt op de oostelijke oever van de Sumidagawa rivier, in het noordoosten van de stad. Aan de voet van de toren ligt een treinstation van Tobu Railway. Deze lijn loopt vanaf Asakusa richting Nikko. Ook de Asakusa-lijn van de Toei Metro stopt onder de toren.