Tokyo Skytree

Tokyo Skytree

Tickets

Koop je toegangskaartje voor Tokyo Skytree eenvoudig en veilig online via Klook en sla de wachtrij aan de kassa over.

Klook

Tokyo Skytree is een televisietoren in Tokyo en het hoogste gebouw van Japan. Op 350 en 450 meter hoogte liggen openbaar toegankelijke observatiedekken met een prachtig uitzicht over de hoofdstad.

Toen Japan van analoge televisie overstapte op digitaal bleek dat Tokyo Tower, de tv zendmast voor de metropool, niet hoog genoeg was om het beoogde gebied te dekken. Over de jaren heen waren er teveel hoge gebouwen rond Tokyo Tower gebouwd, dus werd er gekozen voor het bouwen van een nieuwe toren voor de zenders. In 2012 opende Tokyo Skytree. Met een hoogte van 634 is deze nieuwe toren in bijna twee keer zo hoog als zijn voorganger en is ook meteen de hoogste vrijstaande toren ter wereld (niet te verwarren met het hoogste gebouw).

De Tokyo Skytree is het middelpunt van een nieuw ontwikkeld commercieel complex met kantoren, winkels en restaurants: Tokyo Skytree Town. Ook in de toren zelf, op ongeveer 350 meter hoogte, is een restaurant gevestigd.

Onderdeel van Tokyo Skytree Town is het overdekte winkelcentrum Solamachi, met een ruim aanbod aan zowel winkels als restaurants. Ook is er een prachtig stadspark aangelegd in het complex waar bezoekers van kunnen genieten. Verder vind je er ook een planetarium en het Sumida Aquarium.

Observatiedekken

De toren heeft twee observatiedekken, Tembo Deck op 350 meter hoogte en Tembo Galleria op 450 meter hoogte. Vanaf beide dekken heb je een adembenemend uitzicht over de hoofdstad en op heldere dagen is Mount Fuji goed te zien.

Tembo Deck (350 meter)

Het Tembo Deck op 350 meter hoogte bestaat uit 3 verdiepingen met op de onderste verdieping een glazen vloer die de bezoekers test op hun lef. Hier zit ook het SKYTREE CAFE waar je onder het genot van een kop koffie kunt genieten van het uitzicht.

Op middelste verdieping zit een restaurant en een souvenirwinkel. Wil je een ansichtkaart naar huis sturen dan is het leuk om die te posten in de SKYTREE POST, het postkantoor in de toren.

De bovenste verdieping is vergelijkbaar met de onderste verdieping minus de glazen vloer. Ook hier zit het SKYTREE CAFE en een kleine fotogalerij die de geschiedenis van de toren in beeld brengt.

Tembo Galleria (450 meter)

Vanaf het Tembo Deck brengt een snelle lift bezoekers naar de onderste van de twee verdiepingen van Tembo Galleria. Vanaf hier loopt een hellende wandelpad met uitzicht naar de bovenste verdieping en het hoogste openbaar toegankelijke punt van de Tokyo Skytree. Dit is ook het punt waar de lift terug naar het Tembo Deck vertrekt.

Tokyo Skytree

Toegang

Voor toegang tot de Tokyo Skytree heb je de keuze uit een ticket voor alleen het Tembo Deck of een combinatieticket voor het Tembo Deck en Tembo Galleria. Tickets zijn aan de kassa verkrijgbaar, maar als je vooruit online je kaartjes koopt ben je goedkoper uit. Ook staat er vaak een rij voor de kassa die je omzeild door vooraf je ticket te boeken.

Bereikbaarheid Tokyo Skytree

De Tokyo Skytree ligt op de oostelijke oever van de Sumidagawa rivier, in het noordoosten van de stad. De locatie is goed bereikbaar met trein en metro. Er liggen meerdere trein- en metrostations in de buurt van de toren met aansluitingen op verschillende lijnen. Ook rijdt er een shuttlebus tussen de Tokyo Skytree en Tokyo Disneyland. Dit zijn de handigste opties:

  • Tobu Skytree Line, een spoorlijn van Tobu Railway vanaf Asakusa richting Nikko. Stap uit bij Tokyo Skytree Station.
  • Asakusa-lijn, een metrolijn van de Toei Metro vanuit het zuidwesten van de stad via de wijken Nihombashi en Asakusa. Stap uit bij Oshiage Station, het eindpunt van de metrolijn.
  • Hanzomon-lijn, een metrolijn van Tokyo Metro vanuit de wijk Shibuya in het westen van Tokyo. Ook op deze lijn stap is Oshiage Station het eindpunt.