Tokyo Tower

Tokyo Tower

Tickets

Koop je toegangskaartje voor Abeno Harukas eenvoudig en veilig online via Klook en sla de wachtrij aan de kassa over.

Klook

Tokyo Tower werd in 1958 gebouwd als televisie zendmast voor de metropool Tokyo. In 1961 werden er ook radio antenne’s geïnstalleerd. Naast de verhuur van antenne’s aan Japan’s grootste radio en televisie stations zorgt ook het observatie-dek voor een groot deel van de inkomsten.

Tokyo Tower is met 333 meter de op een na hoogste toren van Japan. Toen Japan in 2011 volledig over wilde stappen op digitale televisie signalen bleek deze hoogte niet voldoende om heel Tokyo en omgeving van signaal te kunnen voorzien. Op 29 februari 2012 werd de Tokyo Skytree geopend als nieuwe zendmast voor digitale televisie.

Het heeft geen zin te ontkennen dat de architect van Tokyo Tower eerst heel lang naar de Eiffel Toren heeft zitten kijken. Het is overigens geen exacte kopie. Om aan de eisen van luchtvaartveiligheid te voldoen is de toren wit en oranje geschilderd. Iedere vijf jaar krijgt de toren een nieuw likje verf.

Onder de toren staat FootTown, een vier verdiepingen tellend complex met een aantal restaurants, het Guinness World Records Museum Tokyo en het Tokyo Tower Wax Museum.

Observatiedekken

Er zijn twee verschillende hoogteniveaus op de toren vanaf waar je van het uitzicht kunt genieten. Het Main Deck ligt op 150 meter hoogte en het Top Deck op 250 meter boven de grond. Vanaf beide dekken heb je een mooi uitzicht over de skyline van de binnenstad van Tokyo en de kantoorgebouwen van de wijken Hamamatsu-cho en Roppongi Hills.

Toegang

Bij het kopen van je toegangskaartje kun je kiezen tussen alleen een bezoek aan het Main Deck of een combinatie van het Main Deck en het Top Deck. Het Main Deck is op eigen gelegenheid te bezoeken, maar voor het Top Deck moet je aansluiten bij een gids die je meeneemt. Het is een goed idee om online je kaartje te kopen, zodat je niet in de rij hoeft te staan bij de kassa.

Bereikbaarheid Tokyo Tower

Afhankelijk van waar in Tokyo je verblijft heb je de keuze uit 3 metrolijnen om naar de toren te reizen:

  • Hibiya-lijn van Tokyo Metro komt vanaf de wijken Roppongi, Ginza, Akihabara en Ueno. Stap uit bij Kamiyacho.
  • Oedo-lijn van Toei Metro verbindt Tokyo Tower met het Tokyo Metropolitan Government Gebouw en het sumo stadion. Stap uit bij de halte Akabanebashi.
  • Mita-lijn van Toei Metro komt vanuit onder andere de wijken Hibiya en Itabashi. Kies je voor deze lijn, stap dan uit bij Onarimon.