Tokyo Tower

Tokyo Tower

Tokyo Tower werd in 1958 gebouwd als televisie zendmast voor de metropool Tokyo. In 1961 werden er ook radio antenne’s geïnstalleerd. Naast de verhuur van antenne’s aan Japan’s grootste radio en televisie stations zorgt ook het observatie-dek voor een groot deel van de inkomsten.

Tokyo Tower is met 333 meter de op een na hoogste toren van Japan. Toen Japan in 2011 volledig over wilde stappen op digitale televisie signalen bleek deze hoogte niet voldoende om heel Tokyo en omgeving van signaal te kunnen voorzien. Op 29 februari 2012 werd de Tokyo Skytree geopend als nieuwe zendmast voor digitale televisie.

Het heeft geen zin te ontkennen dat de architect van Tokyo Tower eerst heel lang naar de Eiffel Toren heeft zitten kijken. Het is overigens geen exacte kopie. Om aan de eisen van luchtvaartveiligheid te voldoen is de toren wit en oranje geschilderd. Iedere vijf jaar krijgt de toren een nieuw likje verf.

Onder de toren staat FootTown, een vier verdiepingen tellend complex met een aantal restaurants, het Guinness World Records Museum Tokyo en het Tokyo Tower Wax Museum.

Bereikbaarheid

Afhankelijk van waar in Tokyo je verblijft heb je de keuze uit 3 metrolijnen om naar Tokyo Tower te reizen. Neem je de Tokyo Metro Hibiya-lijn, stap dan uit bij Kamiyacho. De Toei Oedo-lijn stopt op Akabanebashi. Je kunt ook nog kiezen voor de Toei Mita-lijn. Stap dan uit bij Onarimon.