Tokyo Water Bus

Tokyo Water Bus

Zoals op zoveel plaatsen in de wereld waren de waterwegen van Tokyo vroeger de belangrijkste manier om goederen de stad in en uit te voeren. Dat werk is intussen grotendeels overgenomen door vrachtauto’s. Het enige vervoer wat niet verdwenen is is het personenvervoer. Tokyo heeft vier waterbuslijnen.

De Sumida River-lijn vaart op en neer tussen Asakusa en de Hinode Pier. Met de Asakusa-Odaiba Direct-lijn vaar je van Asakusa direct naar Odaiba. De Odaiba-lijn verbindt de Hinode Pier met Harumi en wordt naast toeristen ook veel gebruikt door forenzen. De Tokyo Big Sight-Palette Town-lijn brengt je van de Hinode Pier direct naar het bruisende entertainmentdistrict van Odaiba.

Vooral de Sumida River-lijn, die ook een stop maakt bij de Hamarikyu Tuinen, 35 minuten vanaf Asakusa, is een populaire toeristische route. Elke brug waar je onderdoor vaart is anders. Je vaart langs traditionele Japanse huizen ingeklemd tussen moderne flatgebouwen.

Tickets & tours

Ervaar Japan werkt samen met tour website Viator. Lokale touroperators kunnen via Viator hun aanbod onder de aandacht brengen. Hierdoor heeft Viator het grootste aanbod van lokale ervaring.

Bereikbaarheid

Alle haltes van de Tokyo Water Bus zijn goed bereikbaar met het openbaar vervoer.