Tokyo Waterbus

Tokyo Water Bus

Mizube-lijn

Koop je toegangskaartje voor Mizube-lijn eenvoudig en veilig online via Rakuten en sla de wachtrij aan de kassa over.

Rakuten

Zoals op zoveel plaatsen in de wereld waren de waterwegen van Tokyo vroeger de belangrijkste manier om goederen de stad in en uit te voeren. Dat werk is intussen grotendeels overgenomen door vrachtauto’s. Het enige vervoer wat niet verdwenen is is het personenvervoer. Tokyo heeft vijf waterbus-lijnen.

  • Sumida River-lijn tussen Asakusa en de Hinode Pier
  • Asakusa-Odaiba Direct-lijn verbindt Asakusa non-stop met Odaiba
  • Odaiba-lijn vaart tussen de Hinode Pier en de westzijde van Odaiba
  • Tokyo Big Sight-Pallete Town-lijn vaart vanaf de Hinode Pier naar de oostzijde van Odaiba
  • Mizube-lijn vaart ook tussen Asakusa en Odaiba en stopt onderweg in Ryogoku en Hama-Rikyu

De Sumida River-lijn vaart op en neer tussen Asakusa, vooral populair vanwege de Senso-ji tempel, en de Hinode Pier met onderweg een stop bij de Hama Rikyu tuinen. Vanaf de Hinode Pier vertrekken boten van twee andere Tokyo Water Bus lijnen. Op ongeveer 5 minuten lopen ligt station Hinode op de Yurikamome-lijn, een automatisch treintje zonder bestuurder dat Hamamatsu-cho station op de Yamanote-lijn verbindt met Odaiba.

Met de Asakusa-Odaiba Direct-lijn vaar je van Asakusa direct naar Odaiba zonder onderweg te stoppen. Vaar je in tegenovergestelde richting, dan maak je onderweg een stop bij de Toyosu Vismarkt.

De Odaiba-lijn verbindt de Hinode Pier met het Odaiba Seaside Park. Deze lijn wordt maar twee keer per dag bevaren.

Voor een trip naar het bruisende entertainment district van Odaiba neem je de Tokyo Big Sight-Palette Town-lijn. Deze Tokyo Water Bus lijn maakt onderweg twee stops, zoals de naam al doet vermoeden, bij Tokyo Big Sight en Palette Town.

De vier Tokyo Water Bus lijnen hierboven worden uitgevoerd door de Tokyo Cruise Ship Company. Behalve de vier waterbus-lijnen verzorgd dit bedrijf ook mini-cruises van 30 minuten die beginnen en eindigen in Asakusa.

Tenslotte service op de Mizube-lijn wordt uitgevoerd door de Tokyo Metropolitan Park Association. Deze lijn vaart meerdere keren per dag tussen Asakusa en Odaiba en maakt onderweg een stop bij de sumo arena in Ryogoku en de Hama Rikyu tuinen.

Tokyo Waterbus

Tickets

Tickets voor de Mizube-lijn kun je boeken via de widget links (als je deze pagina bekijkt op een desktop of tablet) of bovenaan (als je een mobiele telefoon gebruikt). Voor de vier lijnen van de Tokyo Cruise Ship Company boek je tot 5 minuten voor vertrek rechtstreeks via het reserveringsformulier op hun website. Uiteraard zijn er ook aan de kassa kaartjes te koop.

Bereikbaarheid Tokyo Water Bus

De belangrijkste haltes van de Tokyo Water Bus zijn Asakusa, Hinode en Odaiba Seaside Park. Hier heb je de volgende mogelijkheden voor openbaar vervoer:

  • Asakusa: de Ginza-lijn van Tokyo Metro en de Asakusa-lijn van Toei Metro stoppen op Asuka station. Vanaf het station loop je in een paar minuten naar de pier.
  • Hinode: de Yurikamome, een automatisch treintje zonder bestuurder, verbindt Odaiba met het vasteland en heeft een halte op een paar minuten lopen vanaf de Hinode Pier.
  • Odaida Seaside Park: ook hier stopt de Yurikamome, die vanaf hier via de Rainbow Bridge naar het vasteland rijdt.
Yurikamome
Een automatisch treintje van de Yurikamome