Toyosu Vismarkt

Toyosu Vismarkt

Tours

Verdiep je ervaring met een georganiseerde tour. Boek bij een lokale touroperator op het Viator platform.

Viator

Na jaren uitstel opende de Toyosu Vismarkt op 1 oktober 2018 ter vervanging van de verouderde Tsukiji Vismarkt. Bijna elke ochtend opent de grootste vismarkt van Tokyo om 3 uur ’s nachts. De eerste uren is het vooral druk op het veiling. Hier wordt verse vis verkocht aan handelaren.

Via een observatie corridor en een observatie dek kan iedere bezoeker de veiling gadeslaan. Vanaf de observatie corridor kijk je uit over de veilinghal. Door de glazen afscheiding komt nauwelijks geluid heen, dus je ervaart hier maar een gedeelte van de hectiek. Vanaf observatie dek daarentegen ben je op een barrière na direct in de veilinghal. Je hoort, ziet en ruikt alles.

Naast de veiling zit het groothandel-gedeelte. Dit gedeelte is alleen toegankelijk voor bedrijfsmatige kopers zoals visboeren en restauranthouders. Kijkers kunnen vanaf de observatie corridor toch nog wat opvangen van de handel. Op de bovenverdieping van het groothandel-gedeelte vind je restaurants die de verse vis direct serveren.

De Uogashi Yokocho Market is toegankelijk voor iedereen. Hier wordt gehandeld in minder bederfelijke waar zoals messen, ingemaakte groente en thee.

Op de vroegere Tsukiji Vismarkt konden ook individuele kopers vis kopen, maar de nieuwe Toyosu Vismarkt richt zich op dat gebied uitsluitend op bedrijfsmatige kopers. Voor de toerist is het ook niet meer mogelijk om tussen de viskramen door te struinen en de sfeer te proeven. Het enige wat je er nog kunt proeven van de vis is wat ervan geserveerd wordt in de restaurants.

Toyosu Vismarkt

Bereikbaarheid Toyosu Vismarkt

Toyosu Vismarkt ligt naast station Shijo-Mae op de Yurikamome. Dat is een volledig geautomatiseerd treintje dat vanaf station Shimbashi op de Yamanote-lijn een aantal eilanden in de Baai van Tokyo met elkaar verbindt. Ook de Tokyo Water Bus Asakusa-Odaiba Direct-lijn maakt een stop bij de vismarkt.