Ueno Park

Ueno Park

Ueno Park

Ueno Park

Ueno Park is een groot park in Tokyo en het grootste stadspark in Japan. Wat nu het park is was vroeger grondgebied van de Kanei-ji tempel. De tempel werd vrijwel volledig met de grond gelijk gemaakt in de onrusten die volgden op de Meiji-restauratie. Kanei-ji moest de stad beschermen tegen het kwaad.

Tegenwoordig is Ueno Park het groene hart van de metropool. Inwoners van alle 23 speciale wijken van Tokyo komen hier in de lente graag genieten van de bloesemende kersenbomen. Het park trekt overigens het hele jaar door flink wat bezoekers. Een aantal musea zijn in het park gevestigd evenals Ueno Zoo. Ook liggen er een aantal Boeddhistische tempels en Shinto heiligdommen verspreid over het gebied.

Tickets & Tours

Tickets & tours

Ervaar Japan werkt samen met tour website Viator. Lokale touroperators kunnen via Viator hun aanbod onder de aandacht brengen. Hierdoor heeft Viator het grootste aanbod van lokale ervaring.

Bereikbaarheid

Ueno Park ligt net ten noorden van het stationscomplex van Station Ueno. Hier komen een aantal trein- en metrolijnen van verschillende spoorwegbedrijven samen.