Yoyogi Park

Yoyogi Park

Tours

Verdiep je ervaring met een georganiseerde tour. Boek bij een lokale touroperator op het Viator platform.

Viator

Yoyogi Park is een van de grootste stadsparken van Tokyo. Bos, grasvelden en vijvers wisselen elkaar af. Veel stedelingen komen hier om te joggen, te picknicken en van de buitenlucht te genieten. Vooral op zondagen is het hier gezellig, als bandjes en straatartiesten impromptu optredens geven. Ook voor cosplayers en andere subculturen is het een populaire hangout.

Het park ligt op de plek waar in 1910 de eerste succesvolle gemotoriseerde vliegbeweging gemaakt werd in Japan. Voor en tijdens de Tweede Wereldoorlog werd de locatie gebruikt als paradeterrein door het leger. Na het einde van de oorlog in 1945 werden hier barakken gebouwd voor Amerikaanse legerofficieren en werd het gebied Washington Heights genoemd.

De laatste functie van het terrein voor Yoyogi Park een park werd was als locatie van het Olympisch Dorp van de Spelen van 1964. Naast het Olympisch Dorp werd het Yoyogi National Gymnasium gebouwd met onder andere het Olympische zwembad. Sinds 1967 is het hele gebied tussen het Gymnasium en Meiji Jingu één van de grootste stadsparken van Tokyo.

Bereikbaarheid Yoyogi Park

Het park ligt ingeklemd tussen een aantal trein- en metrostations. Afhankelijk van waar in Tokyo je overnacht zijn dit je opties:

  • JR Yamanote-lijn stopt op station Harajuku, direct ten oosten van het park.
  • Odakyu Odawara-lijn heeft een station direct ten westen van het park. Vanaf Shinjuku is Yoyogi-Hachiman de derde stop op de lijn.
  • Chiyoda-lijn van Tokyo Metro komt vanaf Omotesando en Tokyo Station. Stap uit bij de halte Yoyogi-Koen.